WhatsApp gaat officieel informatie delen met sociale netwerk Facebook

25 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
facebook-whatsapp

WhatsApp heeft laten weten dat het bedrijf informatie gaat delen met moederbedrijf Facebook, maar je kunt daar nu nog wat tegen doen. Als je niet wil dat de berichtendienst je telefoonnummers deelt, dan kun je aangeven dat je dit liever niet hebt. Maar je moet daarvoor wel snel handelen.

WhatsApp gaat info delen met Facebook

WhatsApp heeft in een blogpost aangegeven informatie te gaan delen met moederbedrijf Facebook. Met de gedeelde info willen beide diensten zorgen voor betere vriendsuggesties en advertenties op het sociale netwerk. Ook kan de data gebruik worden om bijvoorbeeld spam tegen te gaan. Daarnaast wil de berichtendienst het mogelijk maken dat bedrijven – zoals een bank of vliegtuigmaatschappij – contact op kunnen nemen met hun klanten, om een waarschuwing of update te geven over een situatie, reis of wat voor onderwerp dan ook.

Ondanks alle verzekeringen dat WhatsApp geen reclame toont en je data ook niet gebruikt voor advertentieinkomsten, is dit toch een klap in het gezicht van veel gebruikers. Juist omdat de dienst zo goed met je privacy omging, werd die zo populair. Mocht je toch niet willen dat de communicatie-app je gegevens deelt met Facebook, dan kun je dat nu nog aangeven. Maar je moet wel snel zijn. Nadat je de nieuwste versie hebt gedownload, hoef je de voorwaarden niet meteen de accepteren. Lees ze eerst eens goed door.

Helemaal onderaan vind je namelijk de optie je af te melden voor het delen van de info. Mocht je per ongeluk toch de voorwaarden hebben geaccepteerd, dan kun je via Instellingen > Account > Deel mijn accountinformatie het vinkje uitzetten. Doe dat wel zo snel mogelijk, want na dertig dagen kan dit niet meer. Lees meer informatie over het uitzetten van het delen in de FAQ van WhatsApp.

Reacties (0)