Welke Galaxy tablets krijgen Android 4.1 Jelly Bean? Samsung geeft duidelijkheid

24 september 2012 2 Minuten 23 Reacties
Galaxy-Note-10-1-pers-2

Het wordt een beetje een soap wat betreft de Android updates voor de Samsung Galaxy tablets, voornamelijk omdat het altijd ontbrak aan duidelijkheid vanuit het Koreaanse bedrijf. Er zijn al veel beloften gedaan en vandaag komt er wederom een belofte bij. Samsung heeft in de VS duidelijkheid gegeven over welke Galaxy tablets een update naar Android 4.1 Jelly Bean kunnen verwachten.

Android 4.1 Jelly Bean

Er is goed nieuws voor diegenen die een van de nieuwe tablets van de fabrikant gekocht hebben. De Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 2 (7.0), Galaxy Tab 2 (10.1) en de onlangs gelanceerde Galaxy Note 10.1 krijgen zeker een update naar Android 4.1 Jelly Bean. Logisch gevolg is het slechte nieuws voor bezitters van een eerste generatie Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 10.1. Ook bezitters van een Galaxy Tab 7.7 lijken geen update te krijgen naar de nieuwste versie van Android.

Wanneer de updates uitgerold zullen worden is niet duidelijk. Tegenover The Verge laat Samsung weten dat dit afhankelijk is van de locatie en (wanneer van toepassing) de provider. Eerder bevestigde Samsung al dat de Galaxy Note 10.1 voor het einde van dit jaar een update naar Android 4.1 Jelly Bean zou krijgen. De kans is groot dat de andere modellen later volgen.

Android 4.1 Jelly Bean bevat standaard al een groot aantal verbeteringen, waarvan Project Butter de belangrijkste is. Toch voert Samsung zelf ook een aantal aanpassingen door in de Touchwiz interface. Zo wordt het mogelijk het formaat van het “Pop Up Play” venster aan te passsen en een video-opname te pauzeren. Daarnaast wordt er een Easy Mode toegevoegd waarmee je bijvoorbeeld je favoriete contacten in een widget kwijt kunt op het homescreen, en komt er een ‘Blocking Mode’ waarmee je meer controle krijgt over inkomende gesprekken en notificaties.

Advertentie

Android 4.0 ICS

Overigens wachten de eerste generatie Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 10.1, en de Galaxy Tab 7.7 in Nederland nog steeds op een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Andere tablets

ASUS is als enige fabrikant reeds begonnen met de uitrol van Android 4.1 Jelly Bean. Bezitters van de Transformer Pad 300 zijn de gelukkigen. Later deze maand wordt de uitrol voor de Transformer Prime verwacht. Benieuwd naar welke tablets de update ook met zekerheid krijgen? lees dan ons artikel over ‘Welke tablets krijgen Android 4.1 Jelly Bean?

Reacties (23)