‘Vraag naar iPhone 6 Plus groter dan gewone iPhone 6’

07 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
iphone-6-plus

Apple heeft gemerkt dat de vraag naar grotere iPhones immens is past z'n productieschema aan; er worden nu meer Plus-modellen gemaakt.

Dit gaat ten koste van de gewone iPhone 6 en toont aan dat de phablet op dit moment ongekend populair is. Dat is althans als we de bronnen van Digitimes mogen geloven.

iPhones 6 Plus vs. iPhone 6

Omdat Apple inziet dat de vraag naar de iPhone 6 Plus groter is dan verwacht, past het bedrijf uit Cupertino het productieschema aan. Dit gaat ten koste van de productie van de normale iPhone 6, waarvan het scherm een stuk kleiner is. Dit melden bronnen van binnen Apple volgens Digitimes. Die bronnen gaven echter ook aan dat de consument of zelfs de winkelier hier weinig van gaat merken, aangezien het een tijdje duurt voordat aanpassingen in de productie doorgevoerd zijn op het moment dat de winkelier het product ontvangt. En uiteraard klinkt dat nog logisch ook.

Die bronnen geven verder aan dat er zo’n drie tot vier miljoen minder iPhone 6-exemplaren worden verscheept dan initieel gedacht en voorspelt en daardoor kon het productieproces op een natuurlijke wijze overschakelen van de ene iPhone naar de andere iPhone, de iPhone 6 Plus. Op dit moment kan het wel voorkomen dat je nog steeds op je iPhone 6 Plus moet wachten, omdat de voorraad of al op is of nog flink aan het slinken is bij de winkeliers. En het kan ook nog een tijdje duren voordat die voorraad weer wordt aangevuld.

De iPhone 6 Plus is sinds 26 september verkrijgbaar in Nederland. Dit model heeft namelijk een formaat van 5.5-inch meegekregen en is voorzien va diverse optimalisaties zodat je comfortabel op het grote scherm kunt werken. Natuurlijk is het toestel voorzien van iOS 8-software, de TouchID vingerafdrukscanner en Apple’s nieuwste A8-processor.

Lees ook onze Apple iPhone 6 Plus review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)