Volgende update Windows 10 geeft gebruikers controle over updates

05 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-windows

In mei kunnen we waarschijnlijk de nieuwste Windows 10-update binnenhalen, die gebruikers wederom de controle geeft over updates. De nieuwste versie van het besturingssysteem wordt deze maand nog eerst getest door insiders.

Windows 10 krijgt in mei een update

Microsoft brengt in mei de volgende update voor Windows 10 uit. Als je kijkt naar het aantal nieuwe features, dan is de update minder groot dan gebruikelijk. Zo krijgen gebruikers onder meer toegang tot een lichter Windows-thema en zullen Cortana en de zoekfunctie uit elkaar worden gehaald. Daarnaast krijgen gebruikers de controle over de updates voor het systeem. Nu is het zo dat die updates agressief worden aangeboden, zodat iedereen vlot achter elkaar op dezelfde Windows-versie werkt. Maar dat gaat straks dus veranderen.

Vanaf mei kunnen mensen namelijk zelf bepalen wanneer ze de nieuwste updates binnenhalen. Zo kun je dan op de oude Windows-versie blijven werken en toch de nieuwste beveiligingsupdates ontvangen. Home- en Pro-gebruikers kunnen bovendien feature- en maandelijkse updates tot 35 dagen pauzeren en er komt een functie die checkt wanneer je je pc gebruikt, zodat je niet ondertussen wordt gestoord door het updatebeleid. Windows-updates worden vaak als irritant beschouwd en Microsoft probeert er op deze manier iets mee te doen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)