Vodafone komt met Smart Tab III tablets van Lenovo

16 juli 2013 2 Minuten 0 Reacties
Lenovo-A3000

Uit benchmarkresultaten van GFXbench valt af te leiden dat Vodafone aan de slag gaat met de onlangs geïntroduceerde IdeaTab A3000 en IdeaTab S6000 tablets van Lenovo.

Vodafone biedt al een tijdje een eigen tablet aan met de naam Smart Tab. Dit model is echter vorig jaar al opgevolgd door de 7-inch en 10-inch Smart Tab II modellen maar Vodafone heeft deze tablets nooit naar Nederland gebracht. Ook voor deze modellen zijn inmiddels opvolgers opgedoken in de vorm van Smart Tab III tablets.

Uit benchmarkresultaten van GFXbench valt af te leiden dat Vodafone aan de slag gaat met de onlangs geïntroduceerde IdeaTab tablets van Lenovo. Via Lenovo hebben we daarbij de bevestiging gekregen dat het bedrijf samen met Vodafone werkt aan ‘branded’ tablets. De telecomaanbieder introduceert waarschijnlijk binnenkort de Smart Tab III 7 welke gebaseerd is op de Lenovo IdeaTab A3000, en de Smart Tab III 10 die gebaseerd is op de Lenovo IdeaTab S6000.

Afgezien van het Vodafone logo, het design en de mogelijkheid voor mobiel internet komen de modellen waarschijnlijk nagenoeg overeen met de tablets van Lenovo, zo blijkt ook gedeeltelijk uit de benchmarks. Beide IdeaTab tablets beschikken over een quadcore-processor van het Chinese Mediatek, 1GB aan werkgeheugen, maximaal 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, Bluetooth 4.0, wifi, Android 4.2 Jelly Bean en twee camera’s.

Advertentie

Het belangrijkste verschil tussen de tablets zit hem vanzelfsprekend in de grootte en de resolutie van het display. De IdeaTab A3000 beschikt over een 7-inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, terwijl de IdeaTab S6000 beschikt over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Daarbij beschikt alleen het 10.1-inch model over een HDMI-uitgang.

De Vodafone Smart Tab III tablets worden waarschijnlijk niet los verkocht en kunnen alleen via Vodafone in combinatie met abonnement aangeschaft worden. Over de prijs en de Nederlandse beschikbaarheid is nog niks bekend. De Lenovo IdeaTab tablets verschijnen in ieder geval ergens in de komende weken in Nederland.

Update: Uit informatie (1) (2) van de Bluetooth SIG blijkt, kijkend naar de specs en de wat kleine afbeeldingen, dat het inderdaad om de IdeaTab tablets gaat. Echter staan bij het 7-inch model de verkeerde specs.

Reacties (0)