Video: Nvidia demonstreert Kal-El chips voor tablets

30 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
Nvidia-kal-el-demo

Nvidia komt eind dit jaar met een nieuwe chip voor tablets op de markt; de quad-core Kal-El (T30 Tegra 3). Deze chip moet 25 tot 30 procent sneller zijn dan de Tegra 2 processor die in de meeste tablets te vinden is. Tijdens Computex beurs deze week heeft Nvidia een demonstratie gegeven van de mogelijkheden met deze nieuwe chip.

Na de break vind je een gaming demo van een nieuwe, door Nvidia ontwikkelde, game genaamd Glowball. Het spel wordt gedraaid op een prototype Android Honeycomb tablet met de Kal-El processor en toont de vele lichteffecten en bewerkingen die in de game uitgevoerd kunnen worden. Met een Tegra 2 processor zou dit simpelweg niet mogelijk zijn.

In het spel is het de bedoeling een bal langs een parcours te leiden door middel van het bewegen van je tablet. Met gebruik van de Kal-El processor kan de app de lichteffecten rondom de bal in real-time berekenen. Eigenaren van een nieuwe met een Kal-El chip tablet kunnen het spel zelf uitproberen aangezien het eind dit jaar in de Android Market zal verschijnen.

Reacties (0)