Video: Nieuwe QDEF display techniek getoond in iPad; OLED-achtige kleuren

18 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
nanosys-qdef-display-ipad

Vanmorgen heeft Nanosys haar nieuwe quantum dot techniek onthuld voor de verbetering van het kleurbereik van LCD TV's, maar blijkbaar doet de techniek het ook erg goed in tablets. Nanosys heeft tijdens de SID 2011 in Los Angeles een iPad voorzien van haar nieuwe filmlaag.

De Quantum Dot Enhancement Film (QDEF) geeft een kleurbereik dat richting dat van een OLED TV gaat maar zonder de hoge kosten en het hoge energieverbruik. Nanosys heeft een iPad met deze filmlaag uitgerust om te laten zien hoe makkelijk de techniek in bestaande apparaten geïntegreerd kan worden. Volgens Nanosys kunnen we ergens in het vierde kwartaal van dit jaar een mobiel apparaat, waarschijnlijk een Android tablet, van een Koreaanse fabrikant (LG of Samsung dus) verwachten die van deze techniek gebruik maakt. Video na de break.

Klein nadeel van de techniek is dat door het toevoegen van de filmlaag het scherm in zijn geheel dikker wordt. Vooral smartphone fabrikanten zullen hier niet blij mee zijn. Volgens Nanosys zal de quantum dot techniek de industrie net zo veranderen als dat HDTV dat deed.

Lees meer over de quantum dot techniek op Homecinema Magazine

Bron: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)