Video: Hands-on Fusion Garage Grid 10 tablet

17 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
Grid-10-handson

Eerder deze week presenteerde Fusion Garage haar nieuwe Grid 10 tablet en Grid 4 smartphone welke beschikken over het op Android gebaseerde Grid besturingssysteem. Het OS heeft overigens niks weg van Android behalve het feit dat er Android applicaties op gedraaid kunnen worden. Toegang tot de Android Market krijg je helaas niet, maar je kunt applicaties downloaden uit de Amazon Store en Fusion Garage's eigen Grid Shop.

Engadget heeft beide apparaten kort even in handen gehad en beoordeelde het design als aantrekkelijk. De tablet is slank en licht waardoor deze goed in de hand ligt. Ook het display met een hoge resolutie van 1.366 bij 768 pixels is een positief punt. De tablet beschikt verder over een microSD card reader en een koptelefoon aansluiting. He belangrijkste element is natuurlijk het Grid besturingssysteem en ook daar viel weinig negatiefs over te zeggen. Het is daadwerkelijk anders dan iOS of Android en werkt zeer intuïtief. De look van het systeem heeft zelfs wat weg van Windows Phone 7. Een belangrijke feature die door het gehele systeem gebruikt wordt is het voorspellende gedrag. Elke applicatie of functie binnen het systeem denkt mee met wat je volgende stap zou kunnen zijn. Zo krijg je suggesties voor het openen van Apps bij het zoeken met de Bing zoekmachine en krijg je alle mogelijke Apps en zoekopdrachten te zien wanneer je een tekst markeert. Ook kun je video en muziek content op het ene Grid apparaat pauzeren en op een andere Grid apparaat (of een PC/Mac uitgerust met de Grid desktop) hervatten.

Volgens Engadget moet de toekomst uitwijzen of de consument klaar is voor dit systeem. Als de feature van het voorspellende gedrag daadwerkelijk interessante en belangrijke informatie en aanbevelingen kan geven zou dit wel eens het succes van Grid kunnen zijn. De prijs van 500 dollar is wat aan de hoge kant, maar voor mensen die zowel Android als iOS niks vinden is het zeker een optie.

Bekijk de volledige hands-on ervaring bij Engadget.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)