Verkopen tablets met 3G vallen tegen

04 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
galaxy-tab-2

Heb jij een tablet met 3G connectiviteit? Dan ben je volgens een onderzoek van IDG een van de weinigen. Tegenover Computerworld liet IDG weten dat de verkopen van tablets met 3G flink tegenvallen omdat consumenten niet willen betalen voor een extra data-abonnement bovenop het abonnement voor de smartphone.

Volgens IDG zijn er honderdduizenden tablets die niet verkocht kunnen worden omdat consumenten prefereren via een Wifi netwerk te werken in plaats van via een telecom provider. Het onderzoek is gebaseerd op interviews met een groot aantal tablet fabrikanten, waaronder Motorola en Samsung. Een oplossing voor dit probleem zou zijn dat telecom providers een databundel in het leven roepen voor een groep apparaten, die bijvoorbeeld persoonsgebonden of familiegebonden zijn. Op deze manier hoeft de consument maar één data-abonnement aan te schaffen en kan deze gebruikt worden voor zowel een tablet, smartphone als laptop.

In de VS heeft Verizon al plannen om familieabonnementen aan te gaan bieden waarin de data voor meer dan een smartphone of tablet gecombineerd kan worden. Een SIM-kaart of een abonnement zou simpelweg gezien moeten worden als een Wifi-router. Hier kun je de apparaten mee laten verbinden en je betaalt gewoon een vast bedrag per maand.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)