Verbeteringen voor bedrijven en zakelijke gebruikers in iOS 7

27 juni 2013 3 Minuten 0 Reacties
iOS-7-bedrijven

iOS 7 geeft bedrijven opties om gemakkelijker een groot aantal apparaten uit te rollen en te managen. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden om het gebruik makkelijker en veiliger te maken.

Multi Device Management (MDM)

De software die Apple biedt om apparaten op schaal uit te rollen is aangepast maar ook de mogelijkheden waar soortgelijke softwarepakketten van andere partijen gebruik van kunnen maken zijn uitgebreid. Met de software kunnen nu ook apps (op afstand) geïnstalleerd worden, en kunnen printers en Airplay apparaten ingesteld en goedgekeurd worden.

Ook nieuwe apparaten die binnen het bedrijfsnetwerk actief worden kunnen makkelijker opgenomen worden en door de IT-afdeling ingesteld, onderhouden en in de gaten gehouden worden. IT-afdelingen hebben straks ook de mogelijkheid om bepaalde data te cachen op een OS X Maverick server. Apparaten binnen het netwerk kunnen dan content binnenhalen van een de bedrijfsserver zonder tussenkomt van het ‘open’ internet. Apps, app-updates en content uit de iTunes Store en iBook Store kunnen op deze manier dus een stuk sneller uitgerold worden.

VPN per app

Apps kunnen zo geconfigureerd worden dat ze gebruik maken van een VPN-verbinding. Dit maakt de data-overdracht van en naar die apps een stuk veiliger en zorgt ervoor dat data van andere apps gewoon over het normale netwerk loopt.

Advertentie

Instellingen voor het openen van bestanden

Zeker als zakelijke gebruiker kom je regelmatig bestanden en bijlagen tegen die geopend moeten worden. Met ‘managed open in’ heeft de IT-afdeling de mogelijkheid de juiste apps bij de juiste bestanden te zoeken en de iOS apparaten zo in te stellen dat de bestanden (alleen) in de uitgekozen en goedgekeurde apps geopend worden.

 

App Store licentie management

Het is al tijden mogelijk om apps met een bulklicentie aan te schaffen, maar vanaf iOS 7 is het management van die licenties ook weer een stukje uitgebreid. Bedrijven kunnen licenties van apps toewijzen aan gebruikers zonder daar zelf de controle (en eigendom) van te verliezen. Via eerder genoemde vernieuwingen kunnen de apps ingesteld worden met bijvoorbeeld een VPN-verbinding en op afstand op een iOS apparaat gezet worden, en daar weer afgehaald worden. Ook Mac apps en boeken kunnen niet via dit licentiesysteem aangeschaft worden.

Enterprise single sign on

Enterprise single sign on (SSO) maakt het mogelijk om inloggegevens te verankeren in bepaalde apps, zodat het niet meer nodig is om elke keer opnieuw een wachtwoord in te voeren voor bedrijfsapplicaties.

Encryptie van data uit apps

Ook zijn er nieuwe mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de data die gegenereerd wortn in en door bepaalde apps te beveiligen via encryptie (op basis van het wachtwoord van de gebruiker). Op deze manier kan de veiligheid vergroot worden en kan de data binnen apps alleen ingezien en aangepast worden na het invoeren van het juiste wachtwoord.

Nieuwe e-mail app

De e-mail app is natuurlijk voor iedereen vernieuwd maar biedt ook verbeterde mogelijkheden voor zakelijke gebruikers. Notities via de MS Exchange 2010 server kunnen nu gesynchroniseerd worden en de app kan nu de zogenaamde smart mailboxes herkennen en PDF-annotaties weergeven. Het nieuwe uiterlijk met de nieuwe gestures die archiveren, verwijderen en andere zaken maken moet voor een verbeterde e-mail-ervaring zorgen.

Meer info over zakelijke features iOS 7

Bovenstaande is een klein overzicht van de nieuwe mogelijkheden die Apple biedt voor bedrijven en IT-afdelingen om het uitrollen en managen van iOS apparaten binnen hun netwerk makkelijk te maken. Apple heeft natuurlijk een eigen pagina waar deze informatie ook in te zien is. Met deze uitbreiding hoopt Apple de greep die ze op de enterprise markt hebben vast te houden en zelfs te verstevigen.

Meer over iOS 7 op de iPad

Lees meer over alle nieuwe functies binnen iOS 7 en over welke nieuwe functies van iOS 7 wel en niet beschikbaar zijn voor jouw iPad. Bekijk vooral ook onze hands-on video waarin we iOS 7 op de iPad tonen.

Reacties (0)