Uitzetten van Windows 10 S-modus wordt gratis voor alle Microsoft-gebruikers

09 maart 2018 1 Minuut 2 Reacties
Windows 10S

Microsoft geeft vandaag meer duidelijkheid over de toekomst van de Windows 10 S modus. Dat systeem werd vorig jaar gelanceerd als een lichte en extra veilige versie van de software. Enkel apps uit de Microsoft Store konden geïnstalleerd worden. Maar na nog geen jaar van bestaan, houdt het Microsoft-alternatief op Chrome OS al op te bestaan als standalone-software.

Verdwijnen Windows 10 S

Sinds de lancering van de vernieuwde software, kreeg Microsoft naar eigen zeggen veel feedback van klanten en partners. Die was veelal positief, maar de naam zou voor verwarring gezorgd hebben. “Op basis van die feedback, hebben we besloten de klantervaring te vereenvoudigen. Beginnende met de nieuwe Windows 10-update, kunnen klanten ervoor kiezen een nieuwe Windows 10 Home of Windows 10 Pro PC te kopen waarin de S-modus ingeschakeld is. Commerciële partijen kunnen Windows 10 Enterprise uitrollen met de S-modus ingeschakeld.”

Klanten kunnen indien gewenst zonder dat ze daar extra kosten voor hoeven maken, gewoon weer terugschakelen naar een normale versie van Windows 10. Toch is men optimistisch; Microsoft gaat ervan uit dat de meeste mensen gewoon gebruik blijven maken van Windows 10 S.

De software werd vorig jaar gepresenteerd als uitgeklede versie van Windows 10. De programmatuur werkt het sneller op de wat lichtere computers. Volgens Microsoft was de software verder vooral gericht op de zakelijke en educatieve markt.

Reacties (2)