Android Oreo-update voor Galaxy S8 tijdelijk stopgezet door spontaan opnieuw opstarten

15 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s8-foto-1

Gisteren werd bekend dat de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S8 en S8+ tijdelijk werd stopgezet. Vandaag werd bekend dat de update ervoor kan zorgen dat sommige smartphones spontaan opnieuw zullen opstarten. Samsung is hard aan het werk om de problemen op te lossen.

Vorige week begon Samsung met het uitrollen van de Android 8.0 Oreo-update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De update werd als eerste in Duitsland uitgerold, nadat het maanden was getest. Gisteren werd bekend dat de uitrol van de update werd gestopt, maar een reden was nog onbekend. Nu blijkt dat de Android 8.0 Oreo-update er voor heeft gezorgd dat de smartphones soms spontaan uitvallen en opnieuw opstarten.

Samsung maakte bekend dat het probleem van het spontaan opnieuw opstarten zich voordeed op een beperkt aantal Galaxy S8 en S8+-modellen, maar dat het probleem wel groot genoeg was om de uitrol van de update tijdelijk te stoppen. Samsung is hard aan het werk om de problemen op te lossen en het zal hopelijk dan ook niet lang duren voordat de uitrol weer wordt hervat.

Nog geen wereldwijde consequenties

Aangezien de update alleen nog in Duitsland en enkele andere landen werd uitgerold zijn de consequenties wereldwijd beperkt. Vaak wordt hier door fabrikanten bewust voor gekozen, zodat eventuele problemen als deze niet gelijk wereldwijd worden ervaren. Heb je de update zelf al gedownload? Dan hoef je in principe niets te doen, behalve rekening houden dat je smartphone ineens spontaan opnieuw kan opstarten. De problemen zullen weer opgelost worden als Samsung de nieuwe update klaar heeft.

Advertentie

De grote update is 487 MB en gaf, naast Android 8.0 Oreo, ook de nieuwste beveiligingsupdate voor februari mee. De update paste ook de Samsung Experience (de Android-softwareschil van Samsung) aan voor betere prestaties.

Reacties (0)