Uitgebreide eerste review video’s van de Samsung ATIV Smart PC

08 november 2012 2 Minuten 14 Reacties
Samsung-ATIV-Smart-PC

Eerder vandaag berichtten we al over het feit dat de Samsung ATIV Smart PC met Windows 8 reeds in Nederland te koop is, maar voordat je tot aankoop overgaat is het natuurlijk verstandig te weten wat je exact in huis haalt. Gelukkig zijn er inmiddels al wat review video's opgedoken waarin we een goede eerste indruk krijgen van deze hybride tablet met keyboard dock.

Samsung ATIV serie

De Samsung ATIV Smart PC is één van de drie ATIV Windows 8 tablets die Samsung gelanceerd heeft. De ATIV Tab is de enige stand-alone tablet en draait op Windows RT. De ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro zijn hybride tablets met keyboard dock en draaien op de volledige versie van Windows 8. De ATIV Smart PC is de wat minder geavanceerde variant van de twee maar beschikt nog steeds over interessante specificaties.

Samsung ATIV Smart PC

De Samsung ATIV Smart PC (XE500T) beschikt onder meer een 11.6 inch PLS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een 1.8GHz Intel Clover Trail processor, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een USB en een HDMI poort, Wifi, Bluetooth 4.0, NFC ondersteuning en een microSD card reader. Ook levert Samsung de S-Pen stylus mee waarmee je kunt navigeren, tekenen of schrijven. Het meegeleverde keyboard dock beschikt over twee extra USB 2.0 poorten.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Samsung ATIV Smart PC.

Advertentie

Samsung ATIV Smart PC review

De website UMPCportal heeft de ATIV Smart PC al uitgebreid getest en in de onderstaande video vind je de eerste ervaringen met de hardware en software na het uitpakken van de tablet.

In deze tweede video wordt vooral gekeken naar het gebruik van de meegeleverde applicaties en het gebruik van de S-Pen stylus die in de behuizing weggestopt kan worden.

Over het algemeen zijn ze bij UMPCportal redelijk positief over de Samsung ATIV Smart PC. De bouwkwaliteit van de tablet is niet optimaal en wellicht wat minder dan de bouwkwaliteit van de Galaxy Note 10.1, maar de prestaties zijn daarentegen weer van hoog niveau, zonder dat de tablet heet wordt. Ook het display bevalt goed, ondanks het feit dat het geen extreem hoge resolutie is. Het display zou zelfs stukken beter (leesbaarder) zijn dan het display van de MacBook Air. Helaas kon men het keyboard dock niet testen.

Samsung ATIV Smart PC kopen

De Samsung ATIV Smart PC (modelnaam XE500T) is inmiddels in Nederland te koop en heeft een adviesprijs van 849 euro meegekregen. Lees verder voor een overzicht van de winkels waar je de tablet kunt kopen.

Via: Notebookitalia

 

Reacties (14)