Trendwatchers: ‘smartphones worden in 2018 slimmer, maar flexibele schermen slaan niet aan’

30 december 2017 2 Minuten 0 Reacties
lego-augmented-reality

Smartphones worden in 2018 slimmer, met augmented reality, artificial intelligence (AI) maar flexibele schermen zullen niet aanslaan bij het grote publiek. Deze trends worden voorspeld door analisten die door Eweek zijn gevraagd om hun mening.

/p>

Tot dusver is artificial intelligence, of kunstmatige intelligentie, nog maar in weinig smartphones te vinden. Alleen de Google Pixel 2 heeft voorzichtige stappen op dat gebied gezet. Dat zal doorgaan, en ook andere fabrikanten beginnen eraan, meldt analist Dan Olds van Gabriel Consulting Group aan Eweek.

Augmented reality

Dezelfde analist verwacht ook veel van augmented reality, waarbij virtuele objecten worden geprojecteerd in de echte wereld. Ongeveer zoals een Pokemon in het spelletje Pokemon Go. “Dat is ‘the next big thing”, zegt Olds hierover. “Je richt je telefoon op een tafereel op een straat, en je telefoon laat je bijvoorbeeld precies zien welke winkels allemaal in die straat zitten.” Ook bij navigatie kan augmented reality handig zijn door pijlen op het scherm van de telefoon te projecteren, over de opname van het echte beeld heen.

Voorts kan augmented reality straks ook gezichtsuitdrukkingen herkennen. En via die herkenning kan de telefoon hun social media-accounts opsnorren. Echter, hier zitten wel wat zorgen over privacy in de weg.

Wereld begrijpen

Een andere analist, Tuong H. Nguyen van Gartner, verwacht veel van artificial intelligence. Telefoons zullen de camera’s benutten om objecten, woorden en kaarten te herkennen. “Ik verwacht dat er meer apparaten en apps op de markt komen die de camera’s van de telefoon gebruiken om de wereld te ‘begrijpen’ door objecten te herkennen.” De stembediening is hierbij een vast onderdeel. Smartphones worden hierdoor makkelijker in het gebruik voor doorsnee consumenten. AI kan ook benut worden om mensen een cursus te geven, of alvast te voorspellen – en te doen – wat de gebruiker van plan is.

Flexibele schermen

Flexibele schermen zullen maar weinig mensen bekoren, verwacht men. Hoewel Apple en Samsung hier hard aan werken. Als het al gaat werken met opvouwbare schermen, moet nog blijken of consumenten het überhaupt willen gebruiken.

Reacties (0)