Tot deze maanden ondersteunt Google je Nexus-apparaat

22 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
nexus-6p-nexus-5x

Google heeft op zijn supportwebsite laten weten tot wanneer het bedrijf de Nexus-apparaten ondersteunt met de nieuwe Android-updates. Sommige Nexus-tablets en -smartphones krijgen al geen updates meer, terwijl andere erop kunnen rekenen tot september 2017.

Tot wanneer krijg je de nieuwste updates van Google?

Wanneer je beschikt over een Nexus-apparaat, dan krijg je toegang tot de vanilleversie van het besturingssysteem Android – Android zoals Google dat voor ogen heeft (en dus niet bewerkt door andere fabrikanten). Ook krijg je de nieuwste updates voor het OS als eerste binnen, omdat de zoekmachinegigant zelf de updates verzorgt. Maar die updates houden een keer op, omdat het bedrijf ook moet kunnen kijken naar de toekomst, zonder aldoor rekening te hoeven houden met steeds ouder wordende hardware.

Daarom heeft het bedrijf een lijst uitgebracht waarin te lezen is tot wanneer je updates voor je Nexus mag ontvangen.

  • Nexus 5X: september 2017
  • Nexus 6P: september 2017
  • Nexus 9: oktober 2016
  • Nexus 5: oktober 2015
  • Nexus 6: oktober 2016
  • Nexus 7 (2013): juli 2015
  • Nexus 10: november 2014

Zoals je kunt zien worden de nieuwste toestellen, de Nexus 5X en de Nexus 6P, het langst ondersteund, terwijl de Nexus 5, Nexus 7 (uit 2013) en Nexus 10 hier aan het kortste eind trekken. Ook de Nexus 6 en de Nexus 9 moeten er dit jaar aan geloven. Wil je dus altijd zeker weten dat je de nieuwste updates voor Android ontvangt, dan doe je er dus goed aan iedere twee jaar een nieuwe Nexus aan te schaffen. Google maakt onderscheid tussen systeem- en veiligheidsupdates; veiligheidsupdates worden nog een jaar langer uitgebracht.

Reacties (0)