Toshiba presenteert de nieuwe Toshiba Satellite Click 10

03 september 2015 2 Minuten 0 Reacties
Toshiba-Satellite-Click-10-2

Toshiba heeft een nieuwe Toshiba Satellite Click 10 aangekondigd: een 10,1 inch convertible met onder meer een full hd-beeldscherm. Ook beschikt de tablethybride over een flinke batterij die tot wel vijftien uur mee kan gaan op een dag.

Toshiba Satellite Click 10: ideaal als tweede apparaat

De Toshiba Satellite Click 10 is voorzien van een 25,7 cm (10,1 inch) WUXGA-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Groothoektechnologie is in het beeldscherm geïntegreerd om de kleurweergave nog verder te versterken en biedt een kijkhoek van 178°. De Satellite Click 10 is met zijn hoge helderheidsniveaus ook geschikt voor buitengebruik en verandert in een handomdraai van een efficiënte laptop met volwaardig toetsenbord in een intuïtieve tablet, omdat je het scherm kunt loskoppelen van het meegeleverde toetsenbord.

Met een batterijduur tot vijftien uur (bij normaal gebruik) kunnen gebruikers net geen twee volledige werkdagen lang gamen of productief zijn zonder de Satellite Click 10 op te hoeven laden. Het laadsysteem zorgt dat de tablet altijd als eerste oplaadt en wordt ontladen na het toetsenbord om het gebruik ervan te maximaliseren wanneer het is losgekoppeld. De Satellite Click 10 weegt 1,1 kg als laptop en 552 gram als tablet, wat de mobiliteit nog meer ten goede komt. Prima dus om mee naar de collegebanken of voor in de trein.

Dankzij de nieuwe generatie van de Intel Atom-processor en tot 4GB ingebouwde werkgeheugen, moet de Satellite Click 10 uitstekende prestaties leveren voor een mobiel apparaat en zou responsief browsen en efficiënt multitasken mogelijk moeten zijn. Tot 64GB eMMC biedt voldoende opslagruimte voor muziek, foto’s en werkmateriaal, wat verder via de microSD-kaartsleuf op de tablet met een maximale capaciteit van 128GB kan worden uitgebreid. Ook is deze tablethybride geoptimaliseerd voor Windows 10, net als de Radius-modellen.

De Satellite Click 10 heeft aan de zijkanten stereo luidsprekers met Dolby Digital Plus die in elke omgeving surround sound-kwaliteit nabootsen. Vooraf geïnstalleerde Toshiba TruRecorder-software analyseert verschillende stemmen bij het opnemen van gesprekken – het identificeert automatisch de spreker – en maakt ook het afspelen op andere apparaten mogelijk. De TruCapture-app stelt gebruikers in staat om bijvoorbeeld een foto van aantekeningen op een whiteboard te maken en deze rechtstreeks in een Word-document.

De Satellite Click 10 ondersteunt ook draadloze weergave zodat films, foto’s, presentaties enzovoort van het apparaat naar een compatibele tv kunnen worden verzonden. Het aansluiten van externe apparaten is ook heel gemakkelijk met twee full size USB 2.0-poorten op het dockingstation van het toetsenbord, en een micro-USB, microSD-kaartslot en micro-HDMI-poort van de tablet om het gebruik te maximaliseren, ongeacht de stand die wordt gebruikt. De Toshiba Satellite Click 10 zal in Europa in het vierde kwartaal van 2015 beschikbaar zijn.

Reacties (0)