Surface Pro 128GB heeft maar 83GB aan bruikbare opslagruimte

28 januari 2013 1 Minuut 9 Reacties
Surface-tablet-pers

Microsoft heeft bevestigd dat het 128GB-model van de Surface Pro maar 83GB aan opslagruimte heeft. De resterende 45GB wordt grotendeels door Windows 8, Windows Office en voorgeïnstalleerde applicaties ingenomen.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft met een hogere opslagcapaciteit adverteert: ook de Surface met Windows RT biedt maar de helft van de daadwerkelijke opslagruimte aan de gebruiker. De Surface Pro, het premium model in de Surface-lijn, blijkt ook over veel minder opslagruimte te beschikken dan aanvankelijk door de consument wordt aangenomen.

Microsoft richt zich op SkyDrive

Microsoft benadrukt dat gebruikers van de Surface Pro (en andere Surface-gebruikers) SkyDrive kunnen installeren om zo hun bestanden in de cloud op te slaan. SkyDrive wordt standaard met 7GB aan opslagruimte aangeboden. Daarnaast meldt Microsoft dat je via de USB 3.0-poort snel en gemakkelijk bestanden op externe opslagbronnen kunt overzetten.

Omdat er door het systeem ongeveer 45GB wordt ingenomen, is het mogelijk dat de 64GB-versie van de Surface Pro maar 19GB aan bruikbare opslagruimte heeft. Dit zou voor veel gebruikers een onaangename verrassing kunnen zijn.

De verschillen tussen de Surface Pro en Surface RT vind je op de productpagina van de Microsoft Surface Pro. Wat precies het verschil tussen Windows RT en Windows 8 is, kun je hier lezen.

Via: Softpedia

Reacties (9)