Nieuwe plaatjes van geannuleerde Microsoft Surface mini op internet gezet

02 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
Mirosoft Surface mini

De Microsoft Surface mini is nooit op de markt gebracht, maar dat weerhoudt de tablet er niet van om steeds opnieuw op internet te verschijnen. Ditmaal zijn plaatjes en specs uitgelekt via twitterreporter @evleaks, ook wel bekend als Evan Blass.

Kleiner broertje

Microsoft is een tijdlang bezig geweest met de ontwikkeling van een kleinere, 7.5-inch grote variant van de Surface-tablet. De tablets van Microsoft zijn allemaal tien inch in diameter. Ooit werd het kennelijk wenselijk gevonden om hem een kleiner broertje te geven.

Persfoto’s

Maar de inzichten veranderden vlak voordat de Surface mini aan de pers zou worden gepresenteerd. Het product was al geheel klaar, en de persfoto’s waren al gemaakt. Op die foto’s heeft @evleaks nu de hand weten te leggen.

Hoge schermresolutie

We zien hierop een aantrekkelijk vormgegeven Windowstablet die in alle opzichten aan zijn grote broer doet denken. Het apparaat zou een schermresolutie krijgen van 1440 x 1080 pixels, wat behoorlijk veel is voor zo’n klein formaat. Een Qualcomm Snapdragon 800-processor zou hem aandrijven, vergezeld door 1GB ram en 32GB opslaggeheugen. Er zouden zwarte, rode en blauwe varianten worden geproduceerd.

Mei 2014

In mei 2014 had deze minitablet het licht moeten zien. Maar de Surface Pro 3, die toen eveneens op de markt werd gebracht, is door Microsoft-CEO Satya Nadella en voormalig Nokia-CEO Stephen Elop geannuleerd. Er is nooit uitgelegd waarom.

Advertentie

Surface Pen

De Surface Mini zou op Windows RT draaien en de Surface Pen ondersteunen. De werktitel voor de tablet was Iris. Het apparaat had kunnen worden gebruikt om notities te maken tijdens een hoorcollege, of had goed dienst kunnen doen als speelkameraadje voor kinderen vanwege zijn kleine formaat. Echter, de Windows RT-software was niet alles, en de opkomst van steeds grotere phablets heeft dit soort kleine tablets min of meer overbodig gemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)