Steeds meer onduidelijkheid over Android-update naar 7.0 voor OnePlus 2

11 juni 2017 2 Minuten 0 Reacties
oneplus-2-oxygenos

Na vele geruchten meldt de doorgaans betrouwbare site Android Authority dat de OnePlus 2 geen update meer zal krijgen naar Android 7.0 Nougat. Echter, dit nieuws lijkt nog niet in alle geledingen van het Chinese bedrijf zelf doorgedrongen te zijn. Het wordt door OnePlus zelf ontkend noch bevestigd.

Moderator

Android Authority citeert geen woordvoerders of andere bronnen bij OnePlus. De site baseert zich op berichten in de fora van OnePlus. In een van die fora meldt een moderator dat het een vals gerucht is. Het bedrijf heeft volgens de moderator nog geen enkele officiële aankondiging gedaan over de update.

Duister

Dus hoe zit het nou met die belangrijke update? Het blijft allemaal wat duister. Android Authority constateert dat eind mei iemand van OnePlus nog meldt dat er aan de update voor de OnePlus 2 wordt gewerkt. De klantenservice vertelt al een tijdje aan mensen dat de update is geannuleerd. Maar het bedrijf zelf heeft vorig jaar nog beloofd dat de OnePlus 2 deze nieuwe Androidversie wel zou krijgen.

Begrip

Android Authority vermeldt dat OnePlus aan de journalisten van de website heeft verteld dat men zich achter de schermen bezighoudt met de update naar Android voor de OnePlus 3 en 3T, en dat men ervan uitgaat dat de eigenaren van de OnePlus 2 wel zullen weten en begrijpen dat Android N er voor hen niet in zit.

Advertentie

Verschillende verhalen

De site is wat verder gaan graven en kwam erachter dat diverse afdelingen van OnePlus verschillende verhalen ophangen over deze update. Tijd dat een van de directeuren van het bedrijf in de lucht komt, is dan ook de conclusie. Android Authority meldt gevraagd te hebben waarom de OnePlus 2 niet van de update wordt voorzien en kreeg toen een verhaal te horen over de samenvoeging van de softwareschillen Hydrogen en Oxygen, dat hiervan de schuld kreeg.

Belofte

Mocht de OnePlus 2 inderdaad geen update naar Android Nougat krijgen, dan wordt de belofte aan klanten verbroken, dat de toestellen snelle updates zouden krijgen. Eigenaren van een OnePlus 2 kunnen zich echter nog vastklampen aan een strohalm, namelijk de opmerking van de forummoderator van OnePlus dat het bedrijf nog niks officieels heeft laten horen over dit onderwerp.

Reacties (0)