Specificaties Samsung Galaxy Tab 5 duiken op

24 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review-design-3

Er gingen al wat geruchten over een volgende generatie Galaxy Tab van Samsung en vandaag lijken we iets meer te weten te komen over de tablets. In de database van GFXBench is namelijk de SM-T536 opgedoken.

Het is alweer veel te lang stil op het gebied van de Galaxy Tab-serie van Samsung. De Koreaanse fabrikant heeft na de Galaxy Tab 4 weinig meer van zich laten horen, in ieder geval wat betaalbare tablets betreft. De Galaxy Tab 4-modellen zijn echter amper meer te verkrijgen en daarom lijkt de Galaxy Tab 5 aanstaande.

Samsung Galaxy Tab 5

Er gingen al wat geruchten over een volgende generatie Galaxy Tab van Samsung en vandaag lijken we iets meer te weten te komen over de tablets. In de database van GFXBench is namelijk de SM-T536 opgedoken. Dit is mogelijk de 10.1-inch Galaxy Tab 5 (10.1). De modelnummers voor de versies zijn dan waarschijnlijk SM-T530 (WiFi-only), SM-T531 (3G) en SM-T535 (4G). Kijkend naar de specificaties voert Samsung een aantal belangrijke upgrades door.

De Galaxy Tab 5 (10.1) zou, als we de benchmarkresultaten mogen geloven, beschikken over een 10.1-inch scherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Onder de motorkap zien we een 1.5GHz-processor terug, waarschijnlijk een Exynos-chip van de Koreaanse fabrikant zelf. Deze wordt vergezeld door een Mali-T830 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Advertentie

Verder zou de Galaxy Tab 5 (10.1) voorzien worden van een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, Bluetooth en WiFi voor draadloze communicatie, een gps-chip voor locatiebepaling en Android 6.0 Marshmallow als besturingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung zelf heeft nog altijd niks laten weten over de Galaxy Tab 5-serie maar we verwachten ergens in de komende weken meer te horen van de Koreaanse fabrikant. Wanneer de tablets op de markt verschijnen en voor welke prijs is dan ook nog niet bekend. Overigens lijkt Samsung nog meer voor ons in petto te hebben, waaronder de Galaxy Tab S3 en een Galaxy Tab E.

Via TM

Reacties (0)