Sony’s PlayStation games komen ook naar andere Android tablets

22 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Tablet-S-Stores

Een van de unieke features van de Sony Tablet S en Tablet P is de PlayStation certificering. Met deze feature is het mogelijk PSone games te downloaden uit de PlayStation Store en deze te spelen op je tablet. Momenteel beschikken alleen Sony's nieuwe tablets en de Sony Ericsson Xperia Play smartphone over deze mogelijkheid, maar Sony is in gesprek met verschillende fabrikanten om de certificering ook op andere Android apparaten (waaronder tablets) uit te brengen.

Sony’s Kaz Hira gaf eerder deze week tijdens de AsiaD confertentie aan dat het ‘PlayStation certified’ label niet alleen bedoeld is voor de eigen producten en dat het een open ecosysteem moet worden. Het bedrijf staat open voor de uitbreiding van het label naar andere Android apparaten om op deze manier nieuwe inkomsten van games het bedrijf binnen te brengen. Kaz bevestigde dat Sony momenteel al gesprekken voert met verschillende hardware fabrikanten om de PlayStation Suite aan boord te brengen van niet-Sony tablets en smartphones. Binnen niet al te lange tijd moet het dus ook mogelijk zijn PlayStation games te spelen op je Motorola Xoom of ASUS Eee Pad Transformer tablet.

Eerder deze week plaatsen we een video over de huidige mogelijkheden van de Sony Tablet S om PlayStation games te downloaden en de Sony Music Unlimited en Video Unlimited diensten te gebruiken. De twee laatstgenoemde diensten geven toegang tot een zeer omvangrijke bibliotheek aan muziek, films en TV series en zijn inmiddels ook op andere Android apparaten te gebruiken middels het downloaden van een applicatie uit de Android Market.

Bekijk de productpagina’s van de Sony Tablet S en Sony Tablet P voor meer informatie over de specificaties, mogelijkheden en prijzen van beide tablets.

Advertentie

Bron: AllthingsD

Reacties (0)