‘Sony Xperia Z5-lijn krijgt Lollipop in januari’

07 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
Sony Xperia Z5 Premium kleuren

Naar verluidt zal de gehele Sony Xperia Z5-lijn volgende maand worden voorzien van de nieuwste versie van Android, Android 6.0 Marshmallow. Echter, Sony heeft nog niets naar buiten gebracht over het updateschema van de Xperia-lijn.

Gerucht: Marshmallow onderweg voor de Sony Xperia Z5-lijn

De meeste Android-vlaggenschepen van dit jaar – behalve de Nexus-apparaten en een enkele uitzondering – draaien allemaal nog op een versie van Android 5.0 Lollipop. Dat geldt ook voor de Sony Xperia Z5-lijn, waar de Premium-phablet, met 4K-scherm, onder valt. Helaas is er nog geen officieel woord naar buiten gebracht over de release van Android 6.0 Marshmallow voor dat apparaat, of de andere toestellen binnen dezelfde lijn, maar er zijn dit weekend wel gerucht over ontstaan – de update laat namelijk niet lang op zich wachten.

Zo zou de gehele Sony Xperia Z5-lijn in januari van Android 6.0 Marshmallow worden voorzien door Sony. Daarna zouden pas de andere Sony Xperia-apparaten aan de beurt zijn, maar daarover is geen releasedatum of -maand bekend. Omdat we hier met een gerucht te maken hebben, moeten we nog maar afwachten of het klopt. Ook is het interessant om straks eindelijk te zien wat Sony in petto heeft: zo zou de Japanse fabrikant een bijna stock-versie van Android willen aanbieden, evenals de mogelijkheid ongebruikte apps te verwijderen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)