De Sony Xperia XZ Premium beschikt over een 4K HDR-scherm

27 februari 2017 2 Minuten 0 Reacties
sony-xperia-xz-premium-foto-1

Sony heeft tijdens Mobile World Congress 2017 een nieuwe premium smartphone aangekondigd: de Sony Xperia XZ Premium. Deze phablet beschikt over een scherm van 5,5-inch en biedt ondersteuning aan voor 4K HDR.

Dit is de Sony Xperia XZ Premium

Sony introduceert vandaag de Xperia XZ Premium: een grote smartphone met een 4K HDR-scherm van 5,5-inch. Het scherm beschikt over een resolutie van 2160 bij 3840 pixels. Gebruikers zijn in staat video’s in 4K op te nemen en af te spelen of 4K-content te casten naar een 4K-televisie. Stel dat de originele content niet in deze resolutie is opgenomen, dan zal de Xperia XZ Premium de content opschalen naar vrijwel een 4K-resolutie. Met ondersteuning voor high dynamic range wordt er een hoog contrast gerealiseerd op gebied van kleuren.

Motion Eye-camera

In de XZ Premium zit een Motion Eye-camera waarbij er geïntegreerd geheugen in de sensor zit. Hierdoor kan de camera vijf keer snellere uitleessnelheden bereiken dan conventionele modellen. Tijdens het filmen met de Xperia XZ Premium kan er op elk moment voor het slow motion-moment gekozen worden, waarna de camera 960 fps (frames per seconde) gaat opnemen. Dit gedeelte van de video wat in super slow motion te zien is, kun je tot vier keer langzamer afspelen dan met andere smartphones van concurrerende fabrikanten.

Predictive Capture geeft je de mogelijkheid om een foto te kiezen voordat je er überhaupt één hebt genomen. Dit komt door de Motion Eye-camera welke uit zichzelf beweging registreert voor de lens en dan automatisch al vier foto’s maakt. Zo vind je de juiste foto terug in een selectie van vier beelden die één seconde voordat je op de knop drukte zijn gemaakt. De nieuwe sensor kan 19 procent grotere pixels vastleggen, ook bij weinig licht, waardoor foto’s gedetailleerder zouden moeten zijn.

Advertentie

Qualcomm Snapdragon 835

De Sony Xperia XZ Premium maakt gebruik van de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 835. Hiermee kan de telefoon uploadsnelheden van 150 Mbps (Megabites per seconde) bereiken. Het zelf downloaden of streamen van 4K HDR content gaat zelfs nog sneller, met snelheden tot wel 1 Gbps (Gigabites per seconde). De phablet beschikt verder over 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Het toestel draait op Android 7.1 en heeft een accu met een vermogen van 3230 mAh, die snel opladen ondersteunt.

De camera aan de voorkant is er een van negentien megapixel, terwijl de frontcamera beschikt over dertien megapixel.

Prijs en beschikbaarheid

De Xperia XZ Premium is eind voorjaar 2017 verkrijgbaar in de kleuren Luminous Chrome en Deepsea Black voor een verkoopadviesprijs van 749 euro.

Reacties (0)