Sony Xperia Tablet S apps en software uitgelicht in video’s

07 september 2012 2 Minuten 0 Reacties
Sony-Xperia-Tablet-S-features

Eind vorige maand onthulde Sony haar nieuwste Android tablet in de vorm van de Xperia Tablet S. Deze doet veel denken aan de Tablet S die vorig jaar gelanceerd werd maar Sony heeft de tablet aan flink wat veranderingen onderworpen. Niet alleen is het gewicht verlaagd en is de tablet slanker geworden, ook heeft de fabrikant de tablet op het gebied van software verbeterd.

Xperia Tablet S – hardware specs

Qua uiterlijk is de tablet weinig veranderd ten opzichte van de eerste generatie Tablet S en qua hardware specificaties heeft Sony een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is het nieuwe model van voorzien van een snellere quad-core processor. Verder beschikt de Xperia Tablet S over onder meer 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 64GB aan opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth optioneel 3G, twee camera’s, een infrarood zender en een microSD card reader. Het 9.4 inch display is onveranderd gebleven en heeft nog steeds een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Xperia Tablet S – software features

Kijkend naar de hardware biedt de Xperia Tablet S niet heel veel meer dan concurrerende tablets in dezelfde prijsklasse. Sony legt daarom de nadruk voornamelijk op verbeteringen op het gebied van software. Om deze verbeteringen duidelijk te maken heeft de fabrikant een aantal interessante video’s gepubliceerd. Sommigen zien de extra software die fabrikanten meeleveren als bloatware, wat het in veel gevallen ook is, maar Sony weet met een aantal handige applicaties en functies daadwerkelijk waarde toe te voegen en het werken op een tablet te vereenvoudigen.

Zo zien we onder meer de infrarood afstandsbediening app, de multitask functie en de Guest Mode functie voorbij komen. Vooral deze laatste functie lijkt mij voor gebruik binnen de familie een handige toevoeging. In de eerste video wordt overigens wel even naar de hardware gekeken en daarin valt op dat Sony de tablet spatwaterdicht heeft gemaakt, iets wat ook zeker van pas kan komen, en dat er een hoop accessoires gelanceerd zullen worden.

Advertentie

Je kunt onderstaande video laten lopen en vervolgens worden automatisch de andere video’s getoond. Ook kun je onderaan de video de andere video’s in de afspeellijst direct aanklikken.

Xperia Tablet S – kopen

Meer informatie, alle specificaties en de laagste prijzen vind je op de productpagina van de Sony Xperia Tablet S.

Overigens is de tablet reeds in Nederland te bestellen voor een prijs vanaf 399 euro.

Bron: Android Authority

Reacties (0)