Samsung’s nieuwe eMMC geheugen maakt tablets vier keer zo snel

03 augustus 2012 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-eMMC

Samsung is al een paar jaar bezig met de ontwikkeling van het eMMC (Samsung Embedded Multimedia Card) geheugen maar nu pas is het punt bereikt dat het geheugen gebruikt kan worden in kleine en compacte mobiele apparaten. Volgens Samsung zorgt het nieuwe geheugen ervoor dat tablets en smartphones vier keer zo snel kunnen lezen en schrijven, van en naar het geheugen.

Het nieuwe mobiele flash geheugen zal geproduceerd worden in 16GB, 32GB en 64GB varianten en moet tablets, smartphones en andere mobiele apparaten dus een stuk sneller maken. Data kan met een snelheid van 140 MB/s gelezen worden en met een snelheid van 50 MB/s geschreven worden. Volgens Samsung zal het Pro Class 1500 eMMC geheugen zorgen voor betere prestaties, een soepelere gebruikservaring, een snellere browse-ervaring, vloeiendere video weergave in HD en 3D, verbeterde multitasking en een grafische rijke gaming ervaring.

Samsung’s 64GB eMMC geheugen kan 16.000 MP3 bestanden opslaan in een pakketje dat maar 0,6 gram weegt. Daarbij is het geheugen maar 1.2mm dik en kan daardoor in de dunste mobiele apparaten gebruikt worden. De verwachting is dat in 2013 de eerste smartphone en tablets op de markt verschijnen die zijn voorzien van Samsung’s eMMC geheugen.

Bron: Samsung

Reacties (1)