‘Samsung wil webOS overnemen van HP’

29 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
HP-TouchPad-gebruik

Nu HP heeft besloten haar webOS hardware productie - en overigens waarschijnlijk de gehele consumenten PC divisie - stop te zetten moet er natuurlijk gekeken worden naar de toekomstplannen voor webOS. HP heeft eerder aangegeven webOS niet zomaar links te laten liggen en zou de software het liefst willen licenseren aan een grote hardware partner. Toch zou HP momenteel met Samsung in gesprek zijn om webOS te verkopen.

Bronnen van Digitimes weten te melden dat Samsung overweegt webOs over te nemen om zo sterker te staan tegenover softwaregiganten als Google, Microsoft en Apple. Ook zou webOS Samsung realtieve onafhankelijkheid geven in het gebruik van software voor haar hardware. Samsung heeft inmiddels de verantwoordelijke voor de PC afdeling bij HP overgenomen wat duidt op mogelijk meer overnames tussen beiden bedrijven.

Tegenwoordig krijgen softwarebedrijven meer en meer macht in de hardwaremarkt. Kijk naar Google met Android, Microsoft met Windows en Apple met iOS. Wanneer een hardwarefabrikant dan ook een sterk eigen softwarepakket heeft zou dit alleen maar positieve gevolgen kunnen hebben. Om deze reden zou Samsung graag tot een overname van webOS overgaan. Samsung heeft momenteel al een eigen besturingssysteem in de vorm van Bada, al is deze software vooral gericht op de low-end markt en levert het Samsung weinig op. webOS en Bada zouden realtief simpel samengevoegd kunnen worden doordat ze beiden sterke ondersteuning voor HTML5 applicaties hebben. Dit zou van ontwikkelaars minimale aanpassingen verlangen.

Wanneer HP besluit dat een complete overname niet het gewenste resultaat heeft dan zou een exclusief partnerschap met Samsung rondom webOS een oplossing zijn. Hiermee zou HP ook nog een groot deel van haar 1.2 miljard euro kostende investering in Palm en webOS kunnen terugverdienen.

Advertentie

Zowel Samsung als HP hebben nog niet op deze geruchten gereageerd maar het lijkt plausibel dat we Samsung en webOS straks als combinatie terug kunnen gaan zien. Lees ook het artikel “webOS: Vervangen, licenseren of overstappen?” voor meer informatie over de toekomst van webOS.

Reacties (0)