‘Samsung werkt aan Chromebook met afneembaar toetsenbord’

20 november 2017 2 Minuten 0 Reacties
samsung-chromebook-plus-ces

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Samsung momenteel aan een Chromebook met een afneembaar toetsenbord. Dit valt geheel in lijn met andere geruchten die al een tijdje bestaan: Chromebooks die de functie van Android-tablets overnemen.

Chromebook met afneembaar toetsenbord van Samsung – gerucht

De Chromebook moet uiteindelijk de Android-tablet gaan overnemen. Dat is althans een verhaal dat nu rondzweeft in de techwereld. En als we de feiten bekijken, dan zou dat geen gek idee zijn. Steeds minder fabrikanten brengen Android-tablets uit en de markt voor tablets, in de simpele vorm, blijft ook maar dalen. Wel zetten fabrikanten steeds meer in op veelzijdige apparaten, zoals 2-in-1-laptops met Windows 10 en de Chromebook met Chrome OS. Samsung zou nu aan een nieuwe versie met een afneembaar toetsenbord werken.

Dat Chrome OS-apparaten Android-tablets zouden kunnen vervangen is niet vreemd. Google heeft de laatste maanden ervoor gezorgd dat Android-apps draaien op het besturingssysteem, waardoor het OS ook daadwerkelijk te gebruiken is zoals je een Android-tablet zou gebruiken. Ook wordt er steeds meer tijd en geld geïnvesteerd in het optimaliseren van de Chromebook, waardoor je hem misschien wel in huis zou willen halen als een handig 2-in-1-apparaat: een compacte, snelle laptop en een handige, ietwat grote, Android-tablet.

Op dit moment is het zo dat zo’n zestig Chromebooks toegang hebben tot Android-applicaties en het einde is nog lang niet in zicht. Steeds meer van die Chromebooks krijgen toegang tot die apps, terwijl steeds meer Chromebooks ook een convertible worden (met een omklapbaar scherm en dus tabletfunctionaliteit). Dat Samsung zou werken aan een Chromebook met een afneembaar toetsenbord is dus geen gekke gedachte, aangezien dit een logische stap lijkt in de evolutie van het systeem; daardoor krijg je vanzelf ook meer variatie in de hardware.

Advertentie

De Chromebook van Samsung gaat nu nog door het leven als Nautilus. Binnen de Chromium Repository is er code gevonden die hint naar een apparaat met een afneembaar toetsenbord. De volgende regels aan code zijn er gevonden.

* 1. Change in power to base

* 2. Indicate mode change to host

* 3. Indicate tablet mode to host. Current assumption is that if base is

* disconnected then the system is in tablet mode, else if the base is

* connected, then the system is not in tablet mode.

Nautilus board.c file

Op moment van schrijven is er verder helaas nog niets bekend over het apparaat. Wanneer Samsung deze Chromebook zou aankondigen is ook nog niet duidelijk.

Reacties (0)