Samsung-telefoons sturen zomaar foto’s naar willekeurige contacten

03 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s9-foto-3

Samsung-telefoons sturen zonder toestemming van gebruikers zomaar verschillende foto's naar willekeurige contacten via de Berichten-app. Het bedrijf is op de hoogte van het probleem en zegt het te onderzoeken. Ondertussen is er gelukkig wel al een oplossing beschikbaar.

Zo bescherm je je foto’s op Samsung-telefoons

Heb je een Samsung-telefoon in huis? Dan kan het zijn dat het toestel, zonder toestemming, willekeurige foto’s stuurt naar willekeurige contacten uit je telefoonboek. Het bericht werd als eerste opgepikt door Gizmodo, die zag dat gebruikers daarover klagen op Reddit en het forum van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Zo zegt een gebruiker dat al z’n foto’s zijn gestuurd naar zijn vriendin. De berichten worden allemaal verstuurd via de Berichten-applicatie van de fabrikant, maar de app laat niet zien dat er foto’s zijn verstuurd.

Pas wanneer de ontvanger laat weten dat er foto’s zijn binnengekomen, ontdekt de eigenaar van de foto’s pas dat ze zijn verzonden. Samsung laat weten op de hoogte te zijn van de problemen en dat er nu onderzoek naar wordt gedaan. Onder meer de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn hierdoor getroffen. Je kunt hier nu al wat tegen doen overigens. Je kunt binnen de instellingen van de app de toestemming terugtrekken voor de opslagruimte door naar App-info te gaan en vervolgens op Toestemmingen te tappen. Daar zet je Opslagruimte uit.

Samsung heeft het volgende laten weten in een reactie op het nieuws.

We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.

Reacties (0)