Samsung presenteert Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5

13 augustus 2015 3 Minuten 0 Reacties
Samsung-Galaxy-S6-Edge-plus

Samsung heeft vandaag zoals verwacht twee nieuwe vlaggenschiptoestellen gepresenteerd. De Koreaanse fabrikant komt met de Galaxy S6 Edge+ die over een bijzonder keyboard-accessoire beschikt en met de Galaxy Note 5 die opvallend genoeg niet naar Nederland komt.

Samsung Galaxy Note 5 niet naar Nederland

De nieuwe Samsung Galaxy Edge S6 Edge+ en Galaxy Note 5 zijn beiden zogenaamde phablets, met een formaat van 5.7-inch. Voor Nederlandse geïnteresseerden is met name het Edge-model interessant want Samsung heeft besloten de Galaxy Note 5 niet naar ons land te brengen. De toestellen zitten namelijk in elkaars vaarwater en de Koreaanse fabrikant wil de Edge-versie naar voren schuiven. Deze smartphone komt, net als zijn voorganger, met een display dan om de randen loopt en waar extra informatie, bijvoorbeeld apps en notificaties, op verschijnt.

Galaxy S6 Edge+ specificaties

Samsung rust de Galaxy S6 Edge+ uit met een 5.7-inch super amoled-display dat een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels heeft. Onder de motorkap zien we een octacore Exynos-processor terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen (geen microSD-kaartlezer aanwezig). Ook komt de phablet met een 16 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, Bluetooth 4.2 met NFC, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, een microUSB 2.0-poort en 4G voor snel mobiel internet.

Verder beschikt de Galaxy S6 Edge+ over een grotere accu dan zijn voorganger; 3.000mAh tegenover 2.600mAh, en belooft Samsung dat deze accu binnen twee uur volledig op te laden is. De oplader is vernieuwd en ondersteunt nu SideSync, waarmee je je smartphone koppelt aan je PC of tablet (draadloos of bedraad). Met autoherkenning en snelle installatie koppel je de Galaxy S6 edge+ direct aan je PC of tablet en heb je snel toegang tot bestanden en data.

Qua design is er niet bijzonder veel veranderd maar ook hier doet Samsung wat nieuwe beloften. Zo is de metalen behuizing 1,7 keer sterker dan op het eerste model en is het glas 1,3 maal zo sterk. Het toestel heeft een afmeting van 154,4 x 75,8 x 6,9 millimeter en weegt 153 gram. Samsung heeft voor de S6 Edge+ ook een accessoire gemaakt, waarmee je een fysiek toetsenbord kunt toevoegen. De keyboard-cover ligt deels over het scherm heen, wat het doet lijken op een Blackberry-smartphone.

Zowel de Galaxy Note 5 als de Galaxy S6 Edge+ draait op Android 5.1 Lollipop met hier overheen weer de eigen skin van Samsung. De Koreaanse fabrikant heeft op het gebied van software kleine verbeteringen doorgevoerd, waaronder de mogelijkheid om apps op te starten door vanaf de rand naar binnen te vegen en de mogelijkheid om een video realtime te livestreamen naar Youtube via de camera-app.

Galaxy S6 Edge+ video

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de nieuwe Galaxy S6 Edge+ getoond.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Note 5 komt qua specificaties nagenoeg overeen met de Galaxy S6 Edge+ maar krijgt het design van de eerste generatie Edge mee, inclusief metalen behuizing en glazen achterzijde. In Nederland komt dit model echter niet op de markt. De Galaxy S6 Edge+ krijgt in Nederland een prijs van 799 euro voor het 32GB-model. Het toestel ligt vanaf begin september in de winkels in de kleuren Gold Platinum en Black Sapphire.

Reacties (0)