Samsung onthult officieel eerste opvouwbare smartphone (update)

07 november 2018 2 Minuten 0 Reacties
Samsung opvouwbare 1

Samsung heeft tijdens de Samsung Developer Conference officieel het huidige design van de opvouwbare smartphone gepresenteerd. Het apparaat maakt gebruik van Infinity Flex Display en een nieuwe interface die Samsung One UI noemt.

Dit is de opvouwbare smartphone van Samsung

Na weken van teasers is het dan zover: Samsung heeft het huidige design van zijn opvouwbare smartphone gepresenteerd. Het is een apparaat met het formaat van een kleine tablet, dat opgevouwen kan worden tot smartphone. Hiervoor maakt Samsung gebruik van het eveneens zojuist aangekondigde Infinity Flex Display.  De huidige versie van de smartphone is nog een prototype, maar laat wel zien waartoe Samsung nu in staat is. Het scherm van de smartphone is, wanneer die is uitgevouwen, 7,3-inch groot.

Gebruikers kunnen tot drie apps tegelijkertijd gebruiken door een multitaskfunctie genaamd multi active window. De productie van het nieuwe scherm wordt binnen nu en enkele maanden gestart, maar helaas laat Samsung niet weten wanneer we de opvouwbare smartphone mogen verwachten. Google heeft alvast laten vallen dat dit in elk geval in 2019 moet gaan gebeuren. Gelukkig gaat Android foldables ondersteunen. Naast Samsung werken ook onder meer Huawei, Lenovo en Xiaomi aan soortgelijke producten.

Daarnaast is ook het One UI gepresenteerd. Met One UI introduceert Samsung een nieuwe en mogelijk ook intuïtieve interface. Het strakke en minimalistische design houdt de relevante content aan de onderkant van het scherm, wat perfect is voor bediening met één hand. De ervaring is zo vormgegeven dat je niet wordt afgeleid en makkelijk navigeert. Dat zijn althans de beloften van het bedrijf.

Advertentie

Specificaties opvouwbare smartphone

De opvouwbare smartphone van Samsung heeft een pixeldichtheid van 420 pixels per inch. Dat is misschien niet net zo hoog als op een Galaxy S-toestel, maar het is nog steeds meer dan prima. Wanneer het toestel is opgevouwen dan is de resolutie van het scherm 840 bij 1.960 pixels. Gebruik je de tabletstand, dan is de resolutie 1.536 bij 2.152 pixels. In smartphonestand beschikt het toestel over een schermgrootte van 4,58-inch en schermverhouding van 21:9. De tabletmodus heeft een beeldverhouding van 4.2:3.

Reacties (0)