Samsung kondigt Galaxy Tab 3 Kids voor kinderen officieel aan

27 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-3-Kids-2

Gisteren dook er een Koreaanse brochure op waaruit we konden opmaken dat Samsung mogelijk een tablet speciaal voor kinderen zou lanceren. Vandaag heeft de Koreaanse fabrikant dit bevestigd en de Galaxy Tab 3 Kids officieel aangekondigd.

Alles wat we gisteren in de brochure voorbij zagen komen blijkt te kloppen, zo laat Samsung in een persbericht weten. Zo is de 7-inch Galaxy Tab 3 Kids compleet gebaseerd op de Galaxy Tab 3 (7.0) die reeds een aantal weken te koop is. Beide tablets beschikken onder meer over een 7-inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.2Ghz dualcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden. Ook draaien beide tablets op Android 4.1 Jelly Bean.

Het unieke van de Galaxy Tab 3 Kids zit hem in het design en de software. Zo wordt de tablet in een opvallende gele afwerking gelanceerd en heb je de keuze uit bumpers in diverse kleuren die de tablet beschermen. Qua software heeft Samsung een speciale laag over Android gelegd waarmee ouders de controle houden over wat de kinderen kunnen doen en waarmee kinderen altijd in een veilige omgeving zitten. Daarnaast levert Samsung een eigen app store mee met apps die geoptimaliseerd zijn voor kinderen, en een tijdsbeheermodus waarmee ouders kunnen bepalen hoelang met de tablet gespeeld mag worden.

Ook aan de accessoires is gedacht. Zo kan een speciale case aangeschaft worden die ook als kickstand ingezet kan worden, en heeft de Koreaanse fabrikant de C Pen ontwikkeld waarmee je op de tablet kunt schrijven en tekenen. De Galaxy Tab 3 Kids moet eerst in Korea verschijnen maar Samsung heeft reeds bevestigd dat de tablet later ook naar Europa komt. Een prijs is niet bekendgemaakt maar veel van de 199 euro die voor de Galaxy Tab 3 (7.0) betaald moet worden zal het niet afwijken.

Reacties (0)