Samsung komt met officieel statement over Galaxy Note 7

02 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-7-ontploft-1

Samsung is naar buiten getreden met een officieel statement over de Samsung Galaxy Note 7. De phablet wordt definitief teruggeroepen.

Samsung is naar aanleiding van geruchten over het terugroepen van de Galaxy Note 7 met een officieel statement naar buiten gekomen. Het bedrijf bevestigt daarin dat het de reeds verkochte smartphones terugroept en per direct is gestopt met het verkopen van de phablet.

Samsung over Galaxy Note 7

Samsung benadrukt in zijn persbericht dat het bedrijf het belangrijk vindt om producten van hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. Ieder incident wordt dan ook uiterst serieus genomen. Gezien het bedrijf tot aan 1 september wereldwijd liefst 35 klachten heeft ontvangen van mensen die problemen hebben gehad met de phablet, heeft Samsung besloten om in te grijpen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zet momenteel alles op alles om samen met leveranciers onderzoek te doen naar de batterijproblemen waar de phablet mee te maken zou hebben.

Samsung stelt de veiligheid van zijn klanten boven alles en heeft er daarom voor gekozen om de verkoop van de Galaxy Note 7 per direct te staken. Klanten die de smartphone al in hun bezit hebben, kunnen in de komende weken hun toestel vervangen zien worden. Het is de bedoeling dat het plan daarvoor nog op vrijdag gepresenteerd gaat worden. Het staken van de verkoop heeft ook gevolgen voor Nederland. Volgens Android World kunnen we de phablet hier pas in oktober op de markt verwachten.

Reacties (0)