‘Samsung komt met ATIV Tab 7 en ATIV Tab 5 Windows 8 tablets’

30 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-ATIV-Tab-3

Hoewel Samsung op het gebied van Android tablets één van de grootste spelers is wil het met de Windows 8 tablets van de Koreaanse fabrikant nog niet echt vlotten. In 2014 moet daar verandering in komen want volgens de laatste geruchten introduceert Samsung volgende maand twee nieuwe ATIV Tab Windows 8 tablets.

Samsung heeft vorig jaar de ATIV Tab met Windows RT op de markt gebracht maar dit model werd door tegenvallende verkoopcijfers al snel uit het assortiment gehaald. Inmiddels is deze tablet opgevolgd door de ATIV Tab 3, een 10.1-inch tablet met de volledige versie van Windows 8 en een Intel Atom-processor. Uit onze review bleek dat dit een prima Windows 8 tablet is maar met een stevig prijskaartje.

Volgens de website BusinessKorea brengt Samsung in januari twee nieuwe ATIV Tab tablets mee naar CES 2014. Het goedkoopste model zou de ATIV Tab 5 zijn, een 11.6-inch tablet met Windows 8.1 software en een Intel Atom-processor. Waarschijnlijk gaat het om de nieuwe Bay Trail Z3740 of Z3770 quadcore processor van de chipfabrikant. Verder zou de tablet beschikken over 64GB aan opslaggeheugen, Bluetooth met NFC, en standaard 4G/LTE. Natuurlijk kan ook de bekende S-Pen stylus niet ontbreken en beschikt het display over een active digitizer.

De ATIV Tab 7 is volgens de website ook een 11.6-inch tablet met Windows 8.1-software, maar draait op een krachtigere Intel Core i5-processor van de vierde generatie. Dit model zou beschikken over 128GB aan intern opslaggeheugen, Bluetooth met NFC en standaard 4G/LTE. Ook dit model wordt volgens de geruchten voorzien van de S-Pen stylus die in de behuizing opgeborgen kan worden.

De tablets zouden in eerste instantie in Korea verkocht worden door providers SK Telecom en KT Telecom. Of Samsung de tablets ook naar andere landen brengt is nog niet duidelijk, maar laten we eerst afwachten wat Samsung toont tijdens CES 2014.

Reacties (0)