Samsung Galaxy S21: renders geven eerste blik op nieuwe smartphone

19 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-s21-renders-1

Er zijn renders verschenen van de opvolger van de Samsung Galaxy S20, die voorlopig door het leven gaat als de Samsung Galaxy S21.

Is dit de Samsung Galaxy S21?

Als we puur en alleen op deze afbeeldingen afgaan, dan bespeuren weinig grote verschillen tussen de Samsung Galaxy S20 en Samsung Galaxy S21. Aan de voorkant zul je mogelijk niet snel zien dat je een nieuwe Samsung in huis gehaald hebt. Zo zien we bijvoorbeeld de holepunchcamera wederom in het midden van het grote scherm zitten.

Wanneer je het toestel van achteren bekijkt, dan zie je wel degelijk verschil. De cameramodule ziet er dit keer namelijk anders uit. Dat niet alleen, die module lijkt ook een stuk dikker te zijn. De schatting is dat die module ongeveer 1,1 millimeter dun is. Op de standaardversie van de Samsung Galaxy 21 zien we wederom drie cameralenzen zitten in die module. Verder laat Steve Hemmerstoffer (@OnLeaks) weten dat het model een scherm van 6,2 inch krijgt en afmetingen heeft van 151,7 bij 71,2 bij 7,9 mm.

Daar waar het reguliere model een plat scherm krijgt, krijgt de Samsung Galaxy S21 Ultra mogelijk een scherm met gebogen schermranden. De schermgrootte valt ergens tussen de 6,7 en 6,9 inch. Daardoor zijn er ook andere afmetingen, namelijk 165,1 bij 75,6 bij 8,9 mm. Een ander groot verschil is de veel grotere cameramodule. Daar zitten vier sensoren en een led-flitser in. Ook zou die module 1,9 millimeter dik zijn.

Als we de andere geruchten mogen geloven, die gekoppeld worden aan de renders, dan kondigt Samsung het nieuwe model in januari 2021 aan. Dat is veel sneller dan normaal gesproken het geval is. Verder is de verwachting dat Samsung wederom meerdere modellen uitbrengt, namelijk een Plus- en Ultra-variant. Natuurlijk ontbreken er vooralsnog ontzettend veel details over de Galaxy S21-lijn, maar die zullen mondjesmaat in de komende maanden online verschijnen. Wij noemen het toestel ook nog Galaxy S21 bijvoorbeeld, maar de kans is net zo groot dat de naam Galaxy S30 wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)