Samsung gaat geen Windows RT-tablets in Amerika verkopen

12 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-ATIV-Tab

Terwijl er langzamerhand steeds meer tablets op de markt komen met Windows 8, lijkt het aantal tablets met Windows RT dat straks over de toonbank gaat veel lager te zijn dan verwacht. Samsung heeft bekendgemaakt dat de ATIV Tab tablet met Windows RT niet in Amerika te koop zal zijn. Retailers verwachten dat Windows RT veel minder populair zal zijn dan Windows 8, en dat er bovendien te weinig informatie over Windows RT is gecommuniceerd. Consumenten zouden onvoldoende op de hoogte zijn van het verschil tussen Windows RT en Windows 8, en volgens Samsung kost het te veel geld om nu alsnog te investeren in een marketingcampagne.

Verschil tussen Windows RT en Windows 8

Microsoft lanceert Windows RT als een budget-versie van Windows 8, maar heeft Windows 8 wel als basis. Behalve dat Windows RT alleen op tablets met ARM-processors werkt, terwijl Windows 8 ook x86/x64 AMD- en Intelprocessors ondersteunt, kent RT ook speciale software voor het besturingssysteem. Zo worden Windows RT-tablets standaard geleverd met Microsoft Office 2013 RT, dat minder uitgebreid is dan Office 2013 voor Windows 8, en is een RT tablet voorzien van de Metro app ‘Muziek’ in plaats van Windows Media Player.

Windows RT kent dezelfde Metro-interface als Windows 8 maar ondersteunt niet de uitvoering van .exe-bestanden waardoor ontwikkelaars niet in staat zijn software te schrijven voor Windows RT. Enkel software die speciaal voor Windows Runtime, oftewel RT, geschreven is zal gedraaid kunnen worden. Lees meer over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

Reacties (0)