Samsung en Corning werken samen aan krasbestendig Lotus Glass

06 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Lotus-Glass

Gorilla Glas is simpel gezegd een stuk glas dat nagenoeg onbreekbaar en tegen krassen bestand is. Momenteel wordt dit glas, ontwikkeld door Corning, gebruikt in onder meer de Samsung Galaxy tablets en de ASUS Eee Pad Transformer. Samsung gaat nu een verdere samenwerking aan met Corning voor de ontwikkeling van nog sterker glas voor (AM)OLED displays.

Het nieuwe glas krijgt de naam Lotus glas mee en moet onder meer krasvaster zijn, bestand zijn tegen hogere temperaturen en dunner geproduceerd kunnen worden. Daarbij is het mogelijk het glas te buigen zonder dat het breekt. De aandacht bij het produceren van het Lotus glas licht vooral bij het voorkomen van oneffenheden op het oppervlak en een gelijkmatige verdeling van de spanning. Hierdoor krijgt het glas een nog hoger breekpunt en is het dus sterker. Het Lotus glas zal gecombineerd worden met de mobiele AMOLED displays van Samsung. Deze displays moeten zorgen voor onder meer bredere kijkhoeken, een scherpere weergave, een hoger contrast en een hogere helderheid. De recent gelanceerde Galaxy Tab 7.7 beschikt over een dergelijk display.

Vanaf midden 2012 zal het nieuwe Lotus glas gebruikt worden in nieuwe mobiele producten van Samsung, waaronder de volgende generatie Galaxy S III smartphones en nieuwe Galaxy Tabs met AMOLED display.

Bron: Slashgear

Reacties (0)