Samsung blokkeert andere functies voor Bixby-knop op Galaxy S8

17 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Bixby

Samsung heeft de nieuwe Galaxy S8 en S8 + voorzien van een speciale knop aan de linkerkant voor Bixby. Deze virtuele assistent kan ermee worden opgeroepen. Die knop werkt echter nog niet. Gebruikers hebben een manier gevonden om hem aan een andere app toe te wijzen, bijvoorbeeld om de camera ermee te bedienen. Echter: die mogelijkheid is nu via een software-update door Samsung geblokkeerd.

Bixby moet blijven

Samsung beschermt zijn virtuele assistent Bixby. De assistent mag niet uit de functie van de speciale knop hiervoor worden verwijderd. Dat is te begrijpen, vanuit het standpunt van Samsung gezien. Als iemand daar eenmaal een andere functie onder heeft geprogrammeerd, of het nu de camera-app is of het concurrerende Google Assistant, zet hij waarschijnlijk Bixby niet meer terug als deze eenmaal beschikbaar is.

Nog geen spraakfunctie

Bixby is nog niet klaar. Er zit weliswaar een knop voor op de Galaxy S8 (+) en de functie om dingen op te zoeken via een foto is diep in de software geïntegreerd. Maar de spraakfunctie werkt nog niet, je kunt dus nog niet tegen je toestel praten zoals bij Siri van de iPhone. Pas over enkele maanden wordt de functie om het toestel vragen te stellen geïntroduceerd in het Engels en het Koreaans. Het is nog wachten totdat Nederlands of andere talen aan de beurt zijn. Daar is nog niets over bekend.

Nutteloze knop

En al die tijd zitten gebruikers dus met een redelijk nutteloze knop aan de linkerkant van hun dure smartphone. De knappe koppen van XDA-developers hebben al snel een manier gevonden om de knop te herprogrammeren, maar Samsung heeft daar nu een stokje voor gestoken met een eigen software-update.

Advertentie

Bixby moet dus worden gezien als een vast onderdeel van de Samsung Galaxy S8 en S8+, want je krijgt de virtuele assistent van Samsung er niet uit. Zeker niet uit de voor Bixby bestemde hardwareknop.

Reacties (0)