Reparatie van achterkant iPhone 8 Plus duurder dan reparatie van het scherm

24 september 2017 1 Minuut 1 Reacties
iPhone 8 Plus (2)

Raar maar waar: bij de nieuwe iPhone 8 Plus kun je beter het scherm breken, dan de glazen achterkant. De reparatieprijs van die achterkant is namelijk veel hoger.

Draadloos laden

Heb je het toestel op zijn scherm laten vallen en zit daar een breuk in, dan betaal je zonder Apple Care 201,10 euro. Laat je echter de achterkant kapot kletteren op de tegels, dan betaal je maar liefst 451,10 euro. De achterkant van de iPhone 8 en 8 Plus is van glas, om draadloos laden mogelijk te maken.

‘Overige schade’

Heb je Apple Care, dan betaal je voor het scherm 29 euro. En voor de achterkant 99 euro. De prijsverschillen zijn te wijten aan het kopje ‘overige schade’, waar de achterkant onder valt. Het scherm is het enige wat wordt uitgezonderd.

Apple Care

Voor Apple Care betaal je bij een iPhone 8 Plus ook een flink bedrag: 169 euro. Dat komt bovenop de aanschafprijs van 919 euro voor het 64GB-exemplaar, of 1089 euro voor het 25GB-exemplaar. Heb je de iPhone X op het oog, dan betaal je voor Apple care 229 euro. Voor de iPhone X zijn nog geen reparatieprijzen bekend, maar de prijs van 29 euro voor het scherm en 99 euro voor de rest van het toestel, geldt voor alle iPhonemodellen. Dus ook voor de iPhone X.

Advertentie

iPhone X

De iPhone 8 Plus en de iPhone X zijn onlangs officieel door Apple aangekondigd. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn inmiddels te koop in Nederland, op de iPhone X moeten we waarschijnlijk nog even wachten.

Bron Apple Via BGR

Reacties (1)