Patent van Samsung laat camera in S Pen zien

06 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-9-foto-11

Er is een nieuw patent van Samsung opgedoken. In het patent staat beschreven hoe Samsung de S Pen voorziet van een ingebouwde camera. In theorie zou Samsung deze accessoire kunnen gebruiken als manier om de notch of het cameragat tegen te gaan.

S Pen met ingebouwde camera

In een onlangs ontdekt Samsung-patent staat het idee beschreven van een S Pen met een ingebouwde camera aan boord. Ook beschikt die camera over een optische zoomfunctie. Meestal gebruiken smartphonemakers digitale zoom voor hun camera’s, ondanks het feit dat optische zoom zorgt voor een betere kwaliteit — maar als alle smartphones goede optische zoomfuncties krijgen, dan kunnen ze niet dunner gemaakt worden. Bovendien moet er ook een camera aan de voorkant geplaatst worden en die zit dan weer in de weg van het scherm.

En aangezien het nu de trend is om randen zo dun als mogelijk te maken op smartphones, is het geen vreemd idee om in elk geval de frontcamera te verplaatsen naar een accessoire die toch wel wordt meegeleverd. Daardoor heb je geen inkeping en ook geen cameragat nodig. Op de nieuwe S Pen, zoals beschreven in het patent, zit een knopje waarmee je de foto zou kunnen maken. Het lijkt op de volgende stap voor de accessoire, die met de Galaxy Note 9 al functioneler werd. Samsung heeft zelf nog niets bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)