Oppo’s ColorOS 7 brengt Android 10 vanaf Q1 2020

27 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
ColorOS 7

Oppo heeft het Color OS 7 Upgrade Plan bekendgemaakt. De Chinese fabrikant brengt vanaf Q1 2020 Android 10 naar de eigen smartphones toe. We beginnen in het eerste kwartaal van 2020 met ColorOS 7 en Android 10 voor de Oppo Reno 2.

Een veelgehoorde klacht van de softwareschil van Oppo is dat het teveel op iOS lijkt. Voor ColorOS 7 moet dat gaan veranderen. Oppo kiest voor een simplistisch design en wil de gebruikersinterface vereenvoudigen. Oppo noemt dit het Infinite Design.

ColorOS 7 Upgrade Plan

ColorOS 7 met Android 10 komt naar de volgende toestellen:

Q1 2020: Reno 2
Q2 2020: Reno, Reno 10x Zoom, R17, RX17 Pro, Find X, Reno 2Z, Reno Z
Q3 2020: R15, R15 Pro, A9 2020, A5 2020

Verbeteringen van ColorOS 7

Naast een simplistisch design en vereenvoudigde interface brengt Oppo dynamische achtergronden naar de smartphones toe. Het haptisch ontwerp (touch- en geluid) wordt verbeterd en ook komen er nieuwe animaties voor het opladen, het weer en het verwijderen van apps. Het geluidssysteem zal van een upgrade worden voorzien in samenwerking met het Deense bedrijf Epic Sound. Daarnaast komt er een volledige donkere modus naar ColorOS 7

Tevens nieuw zijn oFas, oMem en oSense. Deze mechanismes zul je als gebruiker niet direct zien, maar ze zullen ervoor zorgen dat processen op de achtergrond sneller verlopen. Zo kan de cache vooraf geladen worden dankzij oFas voor het sneller openen en starten van apps, zorgt oMem voor een efficiëntere verdeling van systeembronnen en optimaliseert oSense de touch-respons en framesnelheden voor bij het gamen.

Verbeterde privacy

Oppo brengt ook Private Safe naar ColorOS 7 toe. Deze persoonlijke kluis helpt je om foto’s, video’s, documenten en audio te beveiligen, zodat je persoonlijke data beter beschermd wordt. Ook voor het maken van foto- en video’s komen er nieuwe functies. De Ultra Night Mode van de Oppo Reno 2 komt ook naar de andere toestellen. Tevens komt er AI Beautification 2 voor het maken van natuurlijkere portretfoto’s.

Reacties (0)