OnePlus 9R bevestigd: goedkoper alternatief op OnePlus 9-serie

19 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
oneplus-logo

OnePlus heeft bevestigd dat de aankomende OnePlus 9-serie bestaat uit drie smartphones: de OnePlus 9, OnePlus 9 Pro en OnePlus 9R.

Dat de OnePlus 9R onderdeel is van de nieuwe serie wordt door ceo Pete Lau bevestigd in een recent gegeven interview. De aankondiging bevestigt geruchten over het bestaan van de telefoon, een paar dagen voordat de toestellen officieel onthuld worden door het bedrijf. De aankondiging vindt plaats op 23 maart.

OnePlus 9R bestaat

Er bestaat wel een gigantische kanttekening. De OnePlus 9R wordt vooralsnog alleen in India uitgebracht. Het is een goedkoper model, die het waarschijnlijk heel goed gaat doen in de markt aldaar.

Qua tech en design wil OnePlus een stap verdergaan dan destijds gedaan werd met de OnePlus Nord-serie. De Nord-serie omvat enkele midrange smartphones, die een redelijk compleet pakket aanbieden voor een relatief lage prijs. Het is niet duidelijk welke tech we kunnen verwachten voor welke prijs, maar waarschijnlijk wordt de 9R eveneens een midranger.

Bevestigd is inmiddels dat de OnePlus 9R in elk geval 5g ondersteunt en geschikt is voor gamers. De telefoon moet “snelle en soepele” ervaringen aanbieden voor mensen die veelal videogames spelen op hun smartphone. De verwachting is dat de 9R wordt voorzien van een 90Hz-scherm, waardoor het scrollen en de animaties in videogames daadwerkelijk snel en soepel ogen.

Volgens de nieuwste geruchten krijgt de OnePlus 9R een Qualcomm Snapdragon 865. Dat is de vlaggenschipprocessor van vorig jaar. Verder is het wachten op wat het bedrijf 23 maart aankondigt tijdens het live evenement.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)