OnePlus komt deze zomer met nieuw toestel OnePlus 5

05 mei 2017 1 Minuut 1 Reacties
oneplus-3t-goud

Deze zomer nog zal de OnePlus 5 beschikbaar zijn. Officiële details zijn nog niet naar buiten gebracht, maar naar het schijnt krijgt het apparaat een dubbele camera en high-end specs.

OnePlus heeft aan The Verge bevestigd dat het deze zomer nog met zijn nieuwe vlaggenschip telefoon komt. De OnePlus 5 zal, gezien het aantal lekken, vermoedelijk binnenkort gepresenteerd worden. De smartphone dient als opvolger van de OnePlus 3 en 3T. Er is nog maar weinig over bekend, maar het schijnt dat de telefoon een dubbele camera en high-end specificaties krijgt.

Niet 4, maar OnePlus 5

De telefoon krijgt de naam OnePlus 5, omdat het getal vier in China als ongeluksgetal beschouwd wordt. Aangezien OnePlus een van oorsprong Chinees bedrijf is, valt die keuze wel te begrijpen. Het wordt overigens wel de vijfde smartphone van het bedrijf, al zou dat feit niet van invloed zijn geweest op de naamgeving.

De OnePlus 5 krijgt naar verluidt een dubbele camera op de achterkant. Een recent gelekte render wijst verder op een achterkant die uit één stuk gefabriceerd wordt. Van de voorkant zijn nog geen beelden gelekt. Naar het schijnt zit daar een 5,5″-scherm met vingerafdrukscanner. Het toestel zou draaien op een Qualcomm Snapdragon 635-processor en 6 GB werkgeheugen hebben. Wat het opslaggeheugen betreft zou de consument kunnen kiezen uit 64 en 128 GB.

Advertentie

Prijs OnePlus 5

Eerder vandaag dook er nog een winkelpagina op. In de webwinkel OppoMart kost het toestel 449 dollar. Daarmee is het een tientje duurder dan de OnePlus 3T op moment van schrijven is in de Verenigde Staten. Op de site van OnePlus kost de 64 GB-variant 439 dollar.

OnePlus heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met goede, high-end smartphones die voor relatief weinig geld verkocht worden. De OnePlus 3 en OnePlus 3T behoorden tot de beste telefoontoestellen van vorig jaar. Dat er over een paar weken een opvolger komt, zal menig smartphone-fan dus erg blij maken.

Reacties (1)