Ondersteuning Windows 10 Mobile stopt aanstaande december

18 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-mobile-retina

Microsoft heeft vrijdag bekendgemaakt dat de ondersteuning voor Windows 10 Mobile wordt stopgezet in december 2019. Dat betekent dat apparaten met dit os aan boord dus vanaf die maand geen updates meer hoeven te verwachten vanuit het bedrijf uit Redmond.

Geen updates meer voor Windows 10 Mobile

Microsoft is voornemens de ondersteuning voor Windows 10 Mobile stop te zetten in december. In 2017 liet het bedrijf al weten geen nieuwe functies uit te brengen voor de software, maar tot op heden worden er nog wel beveiligingsupdates uitgebracht. Vanaf 10 december 2019 zullen ook die updates niet meer verschijnen. Op de faq-pagina van Mobile is de volgende zin nu te lezen: Windows 10 Mobile, version 1709 (released October 2017) is the last release of Windows 10 Mobile and Microsoft will end support on December 10, 2019.

Microsoft raadt het gebruikers aan over te stappen op Android of iOS. Sommige apps kunnen nog drie tot twaalf maanden werken zoals beloofd, zoals bijvoorbeeld backups voor instellingen of foto’s, maar het is raadzaam zo snel mogelijk over te stappen op een andere telefoon. In de laatste maanden heeft Microsoft zich volledig gericht op andere mobiele besturingssystemen en heeft Android als “de mobiele versie van Windows 10” omarmd. Maar of je nu voor iOS of Android kiest, de Microsoft-producten kun je blijven gebruiken daarna.

Reacties (0)