Apple TV 4K inclusief ondersteuning voor hdr onthuld op Apple-event

12 september 2017 4 Minuten 3 Reacties
apple-tv-4-tvos-9

Vanavond was het dan eindelijk zover: het officiële Apple-event waar het bedrijf zijn nieuwe elektronica onthult. In dit artikel gaan we in op de nieuwe Apple TV 4K .

Apple-event

Het evenement van Apple vond plaats in Cupertino, Californië, en werd bijgewoond door ongeveer duizend mensen. Voor de rest van de wereld was het evenement te volgen via een livestream. Het Steve Jobs-theater werd in dit evenement voor het eerst gebruikt en was ook voor het eerst te zien. Het theater staat op de nieuwe campus van Apple, die nu bijna af is. De campus is gebouwd in de vorm van een grote UFO en voorziet volledig in zijn eigen energiebehoefte door zonnepanelen op het dak van het complex.

Op het evenement werden allerlei nieuwe producten van Apple getoond. Voornamelijk draaide het om de nieuwe iPhone 8 (Plus) en iPhone X maar ook de nieuwe versie van de Apple Watch werd onthuld. Daarnaast werd de nieuwe Apple TV 4K getoond en dan is onze interesse natuurlijk gewekt.

Apple TV

Apple TV is een mediaspeler die je aan je televisie kunt aansluiten. Het apparaat maakt verbinding met alle andere apparaten van Apple, zodat je het beeld van je iPhone of iPad op tv kunt zien. Zo kun je films streamen naar je tv op 1080p en is het ook mogelijk om in iTunes een film te huren. Ook foto’s bekijken,  YouTube streamen of radio luisteren is mogelijk.

Ook kun je gamen op je televisie met de Apple TV. Je kunt dan bijvoorbeeld een game op je iPad streamen waarbij het beeld op de tv verschijnt en je de iPad als controller kunt gebruiken. Deze toont dan dus een ander beeld. De Apple TV is aan te sluiten via HDMI, heeft bluetooth en wifi aan boord alsmede een ethernetaansluiting. De laatste Apple TV is beschikbaar in een uitvoering van 32 of 64 GB.

Apple TV 4K

Vandaag was dus de onthulling van de nieuwste generatie welke, zoals de naam al doet vermoeden, 4K toevoegt aan het verhaal. Het apparaat is nog steeds via HDMI verbonden met je tv, maar levert nu dus beelden in 4K. Ook heeft de Apple TV 4K-ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10 en Dolby Vision.

De hardware van de nieuwe Apple TV 4K is een stuk krachtiger dan de vorige versie. De A8-chip die nog in de vorige Apple TV zat is vervangen door de A10X Fusion-chip. Deze chip is een stuk sneller en de beeldkwaliteit maakt zo duidelijk een sprong voorwaarts.

In iTunes worden vanaf nu 4K-films toegevoegd. Hiervoor hoef je niet extra te betalen. Wanneer je films hebt gekocht die een update krijgen naar 4K, kun je zonder extra kosten kijken naar deze films in 4K-kwaliteit.

Live sportwedstrijden kijken is een nieuwe toevoeging aan de Apple TV 4K. Bij het overzicht is bij elke wedstrijd te zien wat de huidige stand is en hoe lang de wedstrijd bezig is. De functie is uit te zetten.

De nieuwe Apple TV 4K is vanaf 15 september te bestellen en de levering start vanaf 22 september. De 32 GB-variant gaat over de toonbank voor 179 dollar, de 64 GB-variant voor 199 dollar. Zodra de prijzen voor de Benelux bekend zijn laten we je dit uiteraard weten.

Meer lezen over Apple?

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd een aantal nieuwe producten onthuld. Zo is er natuurlijk de Apple TV 4K, waar je hierboven alles over leest. Ook zijn er nog de iPhone X en iPhone 8 Plus, waar je alles over op Tablets Magazine leest, en de Apple Watch Series 3, waar je meer over leest op Wearables Magazine.

Reacties (3)