Nokia komt met eerste eigen Android tablet

18 november 2014 2 Minuten 0 Reacties
Nokia-N1-3

De Nokia N1 is een 7.9-inch tablet met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels, Android 5.0 Lollipop als besturingssysteem en een prijs van ongeveer 200 euro.

We hebben de laatste tijd niet veel meer van Nokia vernomen, behalve dat zo goed als alle activiteiten van het bedrijf verkocht werden aan Microsoft. Een paar maanden na de verkoop zet Nokia weer de eerste stappen in de hardware-markt en komt met de eerste eigen Android tablet. De Nokia N1 doet qua uiterlijk veel denken aan een populaire mini-tablet en draait op Android 5.0 Lollipop.

Nokia N1

De Nokia N1 is een 7.9-inch tablet met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels, iets dat we natuurlijk ook kennen van de Apple iPad mini. Maar, ook qua design zien we veel overeenkomsten terug, waaronder de locatie van de camera, de knoppen en de koptelefoonaansluiting. Ook komt de tablet in een witte en grijze variant, en wordt er een case die verdacht veel lijkt op de Apple Smart Case op de markt gebracht. Daar houden de overeenkomsten echter op want Nokia heeft, naar eigen zeggen, flink wat interessante features en specificaties ingebouwd.

De tablet komt met een volledig gelamineerd display, wat de kijkhoeken moet verbeteren en reflecties moet verminderen. Aan de onderzijde zien we een type-c usb-connector terug en de tablet heeft een profiel van maar 6.9 millimeter en een gewicht van 318 gram. Onder de motorkap zien we een Intel Atom Z3580-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 2.4GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. De tablet komt met een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde.

Advertentie

De Nokia N1 draait op Android 5.0 Lollipop, de meest recente versie van Android, maar met een aantal toevoegingen van Nokia die gaan onder de naam “Z Launcher”. Het idee achter deze launcher is dat je als gebruiker letters op het scherm kunt schrijven met je vinger waarna de tablet je bestanden, contacten en apps toont die met deze letter beginnen. Wat er getoond wordt is afhankelijk van waar je jezelf op dat moment bevindt in de software.

Prijs en beschikbaarheid

Nokia geeft aan dat de tablet door Foxconn geproduceerd wordt en dat de lancering in eerste instantie alleen voor China gepland staat. Hier verschijnt de tablet in februari voor ongeveer 200 euro. Later in het jaar moet de tablet ook de Europese markt bereiken.

Reacties (0)