Nokia en HMD hebben voorlopig geen tablets in de planning

05 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
Nokia-N1-hands-on-camera

Nu Nokia via het eveneens Finse bedrijf HMD de smartphonemarkt weer betreedt met diverse telefoonmodellen, rijst de vraag of er ook weer tablets vallen te verwachten. Dat is niet het geval, meldt HMD in een interview met een Finse site.

Geen opvolger Nokia N1

Na de onverwachte presentatie van de Nokia N1 in 2014, die door Foxconn werd geproduceerd, werd eigenlijk wel verwacht dat het Finse bedrijf op dit pad verder zou gaan. De reacties waren namelijk zeer positief. De tablet is echter slechts in enkele Aziatische landen verkocht en kreeg nooit een opvolger.

Alleen smartphones

,,Onze focus is nu honderd procent op telefoons en randapparatuur. Dat is mooi genoeg om aan verder te bouwen voordat we weer tijd hebben om na te denken over iets anders”, meldt directeur Pekka Rantala van HMD in het interview.

Goedkope telefoons

HMD heeft vandaag officieel de Nokia-smartphones 3, 5 en 6 aangekondigd. Ze kosten in Finland 149, 199 en 249 euro. De Nokia 6 is een phablet. Er zou ook nog een Nokia 9 in de pijplijn zitten, met een Qualcomm Snapdragon 835-processor, een groots scherm en twee camera’s op de achterkant. Maar hierover heeft Rantala in het interview niets losgelaten.

Advertentie

Meer op komst

Wel meldt hij in het artikel dat er meer cijfers zullen worden ingevuld, waarbij hoger beter is. ,,Zevens, achten of bijvoorbeeld de Nokia 2”, legt hij uit. Op de Nokia 4 hoeven we echter niet te wachten: die verschijnt niet. Het getal 4 is wat bij ons het getal 13 is in Aziatische landen, kennelijk een belangrijk afzetgebied voor de nieuwe Androidtelefoons van Nokia.

Reacties (0)