‘Nokia werkt aan Galaxy Note concurrent met 5 of 6 inch display’

19 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Nokia-phablet

Op het gebied van tablets hebben we van Nokia nog geen enkel product gezien, ondanks de vloedgolf aan geruchten die we de laatste maanden over ons heen gekregen hebben. Maar, als de Finse fabrikant de tablets voorlopig links laat liggen krijgen we misschien wel een phablet te zien.

Nokia komt met GalaxyNote concurrent

Volgens anonieme bronnen van The Financial Times werkt Nokia namelijk aan een phablet die de concurrentie aan moet gaan met de populaire Galaxy Note van Samsung. De phablet zou beschikken over een display van 5 of 6 inch en als smartphone en tablet te gebruiken zijn. Nokia zou het toestel echter uit willen rusten met geavanceerdere specificaties dan de Galaxy Note, al wordt niet gesproken over de specificaties waar we dan aan moeten denken. Wel zou de phablet draaien op Windows Phone software.

Phablets steeds populairder

De phablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet, blijkt de afgelopen maanden een vaste plek in de markt veroverd te hebben, met name door het succes van de Galaxy Note-serie. Steeds meer fabrikanten zien dit in en komen met phablets. Zo lanceerde het Chinese ZTE de Grand Memo, komt Huawei met de Ascend Mate en heeft LG de Optimus G Pro gelanceerd. Maar, ook Samsung zit niet stil en introduceerde onlangs de nieuwe Galaxy Mega serie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)