Nieuwe Windows Store voor Windows 8.1 getoond in screenshots

16 juni 2013 1 Minuut 2 Reacties
Windows-8-1-Store

Na de zomer verschijnt de eerste grote update voor het Windows 8 besturingssysteem van Microsoft. De update gaat onder de naam Windows 8.1 en brengt onder meer een nieuwe startknop, een geavanceerdere Snap View functie, de mogelijkheid je eigen achtergronden te kiezen en optimalisaties voor kleinere tablets. Ook de Windows Store, de app bibliotheek van Microsoft, krijgt een grote update met meer informatie en grotere afbeeldingen.

Dit weekend heeft de website Winbeta de eerste screenshots van de nieuwe Windows Store in handen gekregen. Zoals te zien is in de screenshots zijn afbeeldingen van applicaties flink wat groter geworden en zijn de opties om zoekopdrachten voor nieuwe applicaties te verfijnen uitgebreid. Na de update is er bij iedere app meer informatie te zien en daarnaast krijg je gerelateerde applicaties voorgeschoteld die mogelijk ook interessant zijn. Microsoft wil er hiermee voor zorgen dat je sneller bij voor jou interessante content komt en ook nieuwe content, waar je misschien niet direct naar zocht, sneller ontdekt.

Windows-8-1-Store-3

Microsoft heeft de afgelopen weken al nagenoeg alle verbeteringen en nieuwigheden binnen Windows 8.1 bekendgemaakt en zelfs al een uitgebreide preview video gepubliceerd. Eind deze maand vind de Microsoft Build conferentie plaats in de VS waar de softwaregigant de eerste publieke testversie van de update uit zal brengen. De update wordt waarschijnlijk na de zomer uitgerold en gratis beschikbaar gesteld voor gebruikers van Windows 8 en Windows RT.

Reacties (2)