Nieuwe telefoon Oppo biedt vermoedelijk eerste blik op OnePlus 6

20 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
Oppo R15 (1)

Het Chinese bedrijf Oppo heeft zijn nieuwe vlaggenschip onthuld; de R15. Waarschijnlijk kan je de telefoon nooit kopen. Tenminste, niet onder die naam. Oppo verkoopt zijn telefoons nauwelijks buiten China. Maar je zal vermoedelijk wel een toestel kunnen kopen dat er verdomd veel op lijkt: de OnePlus 6.

De OnePlus 6

Laten we eerst kijken naar de nieuwe telefoon van Oppo. De R15 heeft een Snapdragon 660-processor, zes gigabyte aan werkgeheugen, een accu met capaciteit van 3.400 mAh en een dubbele camera aan de achterkant met 16 en 20-megapixelsensoren. Daarnaast is het toestel voorzien van een 6,28-inch oled-paneel met resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels. De telefoon heeft verder een notch, voor de selfiecamera en wat sensoren.

Ondanks dat ontkend zal worden dat de OnePlus 6 hetzelfde toestel wordt, zijn er een paar redenen om aan te nemen dat ze in elk geval behoorlijk veel op elkaar gaan lijken. Oppo en OnePlus maken deel uit van hetzelfde concern en gebruiken dezelfde fabrieken. Dat gezegd hebbende, lijken alle recente smartphones die door OnePlus uitgebracht zijn, bijzonder veel op die van Oppo. Neem de Oppo R11, die bijvoorbeeld gigantische gelijkenissen toont met de OnePlus 5. Of de R11S, die lijkt op de OnePlus 5T.

Zodoende kunnen we aannemen dat we nu een eerste blik hebben op de OnePlus 6. De Snapdragon-chip wordt vermoedelijk wel een duurdere, namelijk de 845, maar verder zal de telefoon zeer waarschijnlijk een notch krijgen.

Reacties (0)