Nieuwe problemen voor iPhone 8 dreigen tot vertraging te leiden

10 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
iPhone 8 dummy uit filmpje techradar

Eerder meldden wij dat problemen met de levering van oled-schermen dreigen te leiden tot een slechte verkrijgbaarheid van de nieuwe iPhone 8, die naar verwachting in de herfst wordt gelanceerd. Maar er is nog een net zo groot probleem: de vingerafdrukscanner.

Vingerafdrukscanner onder touchscreen

Zoals al vele malen is uitgelekt, wil Apple de iPhone 8 voorzien van een scherm dat helemaal van rand tot rand loopt. En dat met alle vier de randen, boven en onder dus ook. Onderaan geeft dit het probleem dat de homeknop zal vervallen. Dat is op zich niet zo’n probleem, maar er zit een vingerafdrukscanner onder. En die is lastig te combineren met een touchscreen, zo blijkt.

Apple heeft dit volgens een bron van zakenblad Barron’s nog niet voor elkaar. Tenminste, nog niet klaar genoeg om de oplossing die men nu heeft, in massaproductie te kunnen nemen.

Gezichtsscanner

Dit kan twee dingen betekenen. Of Apple ziet helemaal af van de vingerafdrukscanner en laat de gebruikers van de nieuwe iPhone 8 hun authentificatie verrichten met de nieuwe gezichtsscanner, waarover eerder wat informatie lekte. Dan kan de iPhone 8 redelijk volgens planning in september of oktober worden gepresenteerd. Wat al eerder werd verwacht door insiders, overigens.

Advertentie

Vertraging

Tweede mogelijkheid is dat Apple blijft proberen om die vingerafdrukscanner onder het nieuwe oled-scherm te krijgen, zodat het toestel deze feature – die sinds de iPhone 5S in alle iPhones en flink wat iPads zit – niet hoeft te missen. Dan kijken we naar een lancering eind oktober, of zelfs november.

Welke optie Apple kiest, is nog onzeker. De bronnen van Barron’s weten dat niet. Maar Apple zal wel vrij snel een beslissing moeten nemen.

 

Bron BGR


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)